Menu
A+ A A-

Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto

maaartisokkakeittoMaa-artisokan sesonkiaikaa on syksy sekä kevät, sillä mukulat voivat talvehtia ja kerätä ne vasta keväällä. Tämä samettinen keitto on helppo tehdä ja maistuu taivaalliselta.
 
Tarvitset:
2 pientä sipulia
0,5 kg puhdistettuja maa-artisokkia
4-5 dl liha- tai kasvislientä
1 dl kermaa
voita
suolaa
mustapippuria
 
Tee näin:
1. Kuori sipulit ja maa-artisokat. Maa-artisokat ovat työläitä kuoria, mutta jos oikoo mutkia ja kuorii vain pääosan, luonnistuu se nopeammin. Hienonna sipulit ja leikkaa maa-artisokat ohuiksi viipaleiksi.
 
2. Sulata nokare voita ja kuullota sipulit ja maa-artisokat muutaman minuutin ajan. Älä anna niiden ruskistua.
 
3. Lisää liha- tai kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella pienissä erissä kerrallaan tai käytä blenderiä. Viimeistele ruoka-annokset maustamattomalla jogurtilla tai creme fraichella sekä tuoreyrtillä.

 

maa artisokkia