Menu
A+ A A-

Bolognan jauhelihapata

jauhelihapataJauheliha- tai italianpatana myytävät valmisainekset voi helposti sivuuttaa. Tämä italialainen perinneruoka on kiireisen arjen pelastaja ja kotikeittiön helppo herkku.

Tarvitset:

300 g jauhelihaa (nauta, sika-nauta, lammas tai hirvi)

1 sipuli tai purjosipulia

50 g savukinkkua

(2 porkkanaa)

1 valkosipulinkynsi

1 dl ketsuppia tai tomaattimurskaa

1 rkl vehnäjauhoja

6-8 dl lihalientä

kourallinen spagettia (mielellään kokojyvää)

oreganoa, basilikaa, mustapippuria

(suolaa)

(1 dl punaviiniä)

öljyä tai voita paistamiseen

tuoretta basilikaa

Tee näin:

1. Kuori sipuli ja pilko kuutioiksi. Hienonna kinkku suikaleiksi tai kuutioiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna tilkka öljyä tai voita paistinpannulla ja ruskista jauheliha. Pienennä murumaiseksi.

3. Lisää jauhelihaan sipulit ja porkkanaraaste. Ruskista sekoittaen noin 3 minuuttia.

4. Lisää tomaattisose ja kinkkukuutiot. Ripottele vehnäjauhot seoksen päälle ja sekoita. Lisää lähes kaikki lihaliemestä, jätä loput odottamaan.

5. Pilko spagetti käsin katkomalla noin 3 cm pituisiksi. Lisää ne ja mausteet makusi mukaan.

6. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia tai kunnes spagetit tuntuvat kypsentyneiltä, mutta niissä on vielä purutuntumaa (al dente). Mikäli pata tuntuu kuivuvan liikaa, lisää loput lihaliemestä ja tarvittaessa vettä. Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.

Vinkki! Padasta voi jättää spagetin pois. Tällöin käytetään vähemmän lihalientä (6 dl). Keitettyä spagettia tai muuta pastaa voi tarjoilla tällöin erikseen.

Evstekysely END-->