Menu
A+ A A-

Herkulliset silakkapihvit

silakkapihvitSilakkapihvit on helpoin kalaruoka valmistaa, niiden paistaminen onnistuu keneltä vaan. Lisää tämä kalaruoka ruokalistallesi, niin saat d-vitamiinit kaupan päälle.

Ruisleivästä ja silakkapihvistä saa terveellisen eväsleivän ja silakat sopivat mainiosti myös sinkun keittiöön. Pihvejä voi hyvin tehdä kerta-annoksen verran. Kuvan annokseen tarvitaan 10 fileetä.

Tarjoile pihvien seurana perunamuusia tai tarjoile ne alkupalana.

 

 

Tarvitset:

Silakkafileitä

Ruisjauhoja

suolaa

valkopippuria

tilliä

sitruunaa

voita paistamiseen

Tee näin:

1. Pihvien kokoaminen helpottuu, kun levität työtasolle kaikki fileet nahkapuoli alaspäin. Lisää tillisilppua fileelle ja nosta päälle toinen filee nahkapuoli ylöspäin.

2. Kaada ruisjauhoja (n. 1 dl) syvään lautaseen ja lisää suolaa ja valkopippuria. Sekoita. Jos teet paljon fileitä kerralla, voit lisätä jauhoja ja mausteita tarvitsemasi määrän.

3. Kieritä silakkapihvit jauhoseoksessa siten, että ne peittyvät ruisjauhoilla joka paikasta.

4. Sulata paistinpannulla n. 2 rkl voita.

5. Lisää silakkapihvit kuumalle paistinpannulle ja paista niiden pintaan kaunis väri. Käännä ja paista toinen puoli. Tarjoile sitruunan ja ruisleivän kanssa.

Vinkki! Ruisjauhot antaa pihveille rukiisen maun, mutta ne voi korvata myös täysjyväspeltin ja korppujauhon seoksella, jolloin pihvien maku on hieman miedompi.

Evstekysely END-->