Menu
A+ A A-

Maistuva jauhelihapaistos

Image-1Tämä resepti pelastaa kiireisen viikon. Hanki tarvikkeet, kokoa, paista - ja sinulla on pariksi-kolmeksi päiväksi ruoka valmiina. Osan voi pakastaakin. Tämän ruokalajin juju on siinä, että se kootaan kuin pizza, mutta tässä taikina on vaihdettu ruokaisaan perunaan.

Tarvitset:

yhteensä 1 kg perunasuikaleita pakasteena (sipuli-perunasekoitusta tai halutessasi valkosipuliperunoita)

400 g nauta-sikajauhelihaa

1 iso sipuli (jos perunasuikaleissa ei ollut sipulia mukana)

1 tl suolaan

0,5 -1 tl mustapippuria

5 dl vettä

0,5 lihaliemikuutio tai fondia

4 tomaattia

2 tl oreganoa

150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

 

Tee näin:

1. Paista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille perunasuikaleet ja ripottele pinnalle paistettu jauheliha ja silputtu sipuli, mikäli perunaseoksessa ei ollut sipulia mukana. Lisää päällimmäiseksi tomaattiviipaleet. 

3. Lisää vesi ja lihaliemikuutio paistinpannulle, jossa jauheliha paistettiin. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja tarkista, että lihaliemikuutio on liuennut sekaan. Kaada liemi perunaseoksen päälle.

4. Lisää paistoksen pinnalle lopuksi oregano sekä juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi.

5. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.

 

Vinkki! Jauhelihan voi vaihtaa mainiosti esimerkiksi savuloheen.