Menu
A+ A A-

Sipulia ja tomaattia höystönä tai kastikkeena

pita-vihanneksillaNopea ratkaisu pieneen nälkään. Jos haluat tehdä kastikkeen, lisää vettä tai paseerattua tomaattia ja ripottele tarvittaessa ruokalusikallinen vehnäjauhoja sekaan sakeuttajaksi. Sekoita.

Tämä on oiva tapa käyttää myös ylijääneet ja hieman nahistuneet tomaatit. Omasta keittiöstä löytyi vielä viime kesältä säilyneitä vihertäviä tomaatteja, joista osa näyttää jo enemmänkin kuivatuilta aprikooseilta. Herkullista tulee!

Tarvitset:
4 keltasipulia
reilusti tomaatteja
1 tl sokeria
puolikas chili tai ripaus chilijauhetta
(ketsuppia tai tomaattipastaa)
ripaus vettä
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
suolaa
(päälle kevätsipulisilppua)

Tee näin:
1. Kuori ja pieni sipulit haarukkapaloiksi. Lämmitä 1-2 rkl öljyä paistinpannulla ja lisää sipuli. Anna hautua hiljalleen, kunnes sipulit ovat hieman läpikuultavia.
2. Lohko ja pieni tomaatit ja lisää ne sekä sokeri sipuleiden joukkoon. Pilko chili pieniksi paloiksi ja lisää vihannesten joukkoon. Sekoita ja anna hautua hiljalleen.
3. Kun seos on jälleen kuumentunut, lisää muutama ruokalusikallinen vettä, 1-2 ruokalusikallista ketsuppia tai tomaattipastaa. Jatka hauduttamista kunnes vesi on lähes kokonaan haihtunut.
4. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
5. Jos haluat tehdä kastikkeen, lisää vielä vettä tai paseerattua tomaattia ja ripottele tarvittaessa ruokalusikallinen vehnäjauhoja sekaan sakeuttajaksi. Sekoita ja anna hautua hiljalleen, kunnes neste on sakeutunut.

Tarjoile leivän päällä, lisää päälle kevätsipulia ja pieni loraus oliiviöljyä.