Menu
A+ A A-

Lihaperunasoselaatikosta maukas brunssi jenkkityyliin

lihaperunasosepihvitLihaperunasoselaatikko tahtoo jäädä syömättä, vaikka aiemmin suosikkeihin kuuluikin. Tässä uusi tapa käyttää tätä valmiseinestä: uusi versio jenkkiläisten suosimasta "hashed potatoes and scrambled eggs". Sopii myös lounaaksi tai illalliseksi. 

Tarvitset:
1 rasia valmista lihaperunasoselaatikkoa (esim. Saarioinen)
1 kananmuna
0,5 dl kermaa tai maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl timjamia
rouhittua mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen

Munakokkeli eli scrambled eggs yhdelle hengelle:
2 kananmunaa
1 rkl maitoa
1 rkl vettä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen

Tee näin:
1. Kaada lihaperunasoselaatikko kulhoon ja lisää kananmuna, neste, 1 dl vehnäjauhoja sekä mausteet. Sekoita. Seoksen pitäisi olla tasaisen puuromaista, mutta pysyä koossa paistettaessa. 
2. Sulata voi ja nosta reilu ruokalusikallinen seosta ohukaisiksi. Taputtele pinta tasaiseksi. 
3. Anna paistua rauhassa kunnes alapuoli on saanut väriä ja pysyy koossa. Käännä letut lastalla varovaisesti ja paista toinen puoli.
4. Sekoita munaseoksen ainesosat kulhossa tasaiseksi seokseksi.
5. Sulata voita paistinpannulla ja lisää munaseos. Anna paistua, kunnes seos on hyytynyt yhtenäiseksi levyksi. Sekoita rakenne rikki lastalla ja kaada heti lautaselle, kun munaseoksessa ei ole enää kypsymättömiä kohtia. Lisää halutessasi rouhittua mustapippuria.