Menu
A+ A A-

Arjen nopeat reseptit

Pizza eri täytteillä

Pizza jauheliha aurajuustoTällä taikinareseptillä saa erinomaisia pizzoja, mutta jos aikaa on vähän, käyvät valmistaikinasekoitukset tai valmispohjat (pakastealtaasta) mainiosti. Myös pita-leipä, rieska, tortillat tai ruisleipä soveltuu pizzapohjaksi.

Niistä saa pikaruokaa todella helposti ja edullisesti. Päälle kaikkea mitä kaapista löytyy - ja juustoa.

Pizzataikina eli pizzapohja (1 uunipellillinen)

Tarvitset:
2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
(1 tl timjamia hienonnettuna)

Tee näin:

1. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen muut aineet, sekoita sileäksi taikinaksi. Hyvänä apuna tähän sopii keittiön monitoimikone, leipäkone tai vatkain. Mikäli käytät vatkainta, on hyvä viimeiseksi työstää taikinaa voimakkaasti vielä käsin.

2. Kauli taikina kaulimella uunipellin kokoiseksi ja nosta se levylle leivinpaperin päälle.

3. Anna kohota noin 15 minuuttia ja lisää täyte.

4. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Levitä pizzapohjan päälle kevyesti ketsuppia tai oikeaa pizzakastiketta (katso resepti Rosson pizzakastike).

Päällisiksi sopivat: kinkkusiivut- tai suikaleet, kana, ilmakuivattu kinkku, salami, kypsennetty jauheliha, tonnikala eli melkein mikä vain. Hyvää syntyy ilmankin. Pääasia on, että pizzassa on juustoa, joko juustoraastetta tai mozzarellaviipaleita.

Lisäksi makua antavat: ohuet sipuliviipaleet, tomaatti, tuore basilika, ananas- tai persikkapalat sekä säilykechilit pieninä paloina. Pizzan päälle rikottu kananmuna antaa pizzalle täyteläisen maun. Lisää ripaus oreganoa joko ennen paistamista tai tarjoiltaessa.

 

Lenkkimakkarasta: parempi uunilenkki

UunimakkaraTämän jälkeen et enää kelpuuta mitä tahansa uunissa käväissyttä makkaraa uunimakkaraksi. Pitkä hidas kypsentäminen ja runsas täyte saa tästä arkisesta ja aivan turhaan aliarvostetusta raaka-aineesta uskomattoman herkkuillallisen, etenkin saunan jälkeen nautittuna.

Tarvitset:

lenkkimakkaraa
tomaattia
juustoa
sipulia
sinappia
(HP-maustekastiketta)

Tee näin:

1. Tee pitkittäisviillot makkaraan ja asettele hieman voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun uunin kestävään vuokaan joko annospaloina tai kokonaisina.

2. Lisää viillon pohjalle ohut viiru sinappia koko pituudelle sekä halutessasi hieman HP-kastiketta.

3. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi sipuli ja tomaatti. Asettele ne viiltoihin niin, täytettä saa mieluiten olla mahdollisimman paljon.

4. Lisää juustosta leikattuja paloja tomaattien ja sipuleiden väleihin.

5. Paista n. 150 asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta näyttää ruskettuvan liiaksi, peitä uunimakkara loppuajaksi alumiinifoliolla. Voit myös paketoida uunimakkaran kokonaan folioon (laita pala leivinpaperia pohjalle, niin ruoka ei tartu folioon) ja paistaa varovaisesti esimerkiksi kiukaalla. Mitä pidempään makkara saa kypsyä hiljaisella lämmöllä, sitä parempi on lopputulos. Makkaran pitää ehtiä ainakin ”hikoilla”, silloin se on riittävästi ehtinyt kehittyä maultaan.

Vinkki! Lisää makkaroiden päälle hyvin kevyesti voideltuja ruisleipäpaloja voipuoli alaspäin. Leivät imevät liian kosteuden ja maistuvat aivan mielettömän hyvälle uunimakkaran kanssa.

Evstekysely END-->