- Kategoria: Arjen nopeat
Koiran makupalat
Kouluttaminen onnistuu paremmin, kun tarjolla on parasta herkkua mitä ikinä voisi kuvitella. Ja tämä on juuri sellainen, ja vieläpä todella edullinen. Kuivattaminen
Kouluttaminen onnistuu paremmin, kun tarjolla on parasta herkkua mitä ikinä voisi kuvitella. Ja tämä on juuri sellainen, ja vieläpä todella edullinen. Kuivattaminen
Erityisen maukkaita kebakoita tai lihapullia syntyy lampaan tai esimerkiksi hirven tai peuran lihasta, mutta hyvää syntyy myös muista jauhetuista lihoista. Tähän hupenee hyvin vähän vanhentunut leipäkin.
Etikkakurkut, tunnettuja vuosien takaa myös hölskykurkkuina, maistuvat aina yhtä ihanilta. Tässä reseptissä less is more, kuten sanotaan.
Sultsina on karjalainen hieman karjalanpiirakoita muistuttava perinneruoka, joka tehdään nostattamattomasta ruistaikinasta ja manna-, ohraryyni- tai riisipuurosta.
Vähärasvaisempi vaihtoehto voitaikinasta leivotuille pasteijoille, eräänlainen nykyversio vatruskasta.
Tarvitset:
15 cm pala kuorittua kurkkua
suolaa
3 dl maustamatonta jogurttia
2 kevätsipulia
1 vihreä chilipaprika (poista siemenet)
suolaa
½ dl silputtua korianteria
Tee näin:
1. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä, yleiskoneella tai veitsellä.
2. Ripottele viipaleiden päälle hieman suolaa ja anna valua puoli tuntia. Kuivaa viipaleet hyvin.
3. Pilko sipulit, chili ja korianteri. Sekoita ainekset kulhossa ja kaada kurkkujen päälle. Sekoita varovasti ja anna maustua viileässä pari tuntia.
Vinkki! Maistuu dippikastikkeena, liharuoan lisäkkeenä tai voileivän päällä. Ihanan raikasta jääkaappikylmänä grilliruoan kanssa.