Menu
A+ A A-

Arjen nopeat reseptit

Herkulliset ja nopeasti valmistuvat mozzarellaleivät

MozzarellaleipäKisakatsomoon ja kiireisen illan pelastus. Mozzarellaleivät valmistuvat nopeasti isollekin joukolle ja maistuvat herkullisilta - mikä ihana syy herkutella!

Tarvitset:

maalaisleipää
mozzarella-juustoa (vähärasvainenkin käy)
oliiviöljyä
tomaattia (valitse kypsiä tomaatteja)
rouhittua mustapippuria
suolaa
(tuoretta basilikaa)

Tee näin:
1. Viipaloi leipä ja asettele ne leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
2. Ripottele leipäviipaleille kevyesti oliiviöljyä.
3. Asettele leiville tomaattiviipaaleet ja päälle mozzarellajuustoviipaleet.
4. Kun uuni on lämmennyt, laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista 10 minuuttia.
5. Ripottele pinnalle hiukan suolaa (mielellään hiutalesuolaa) ja rouhi mustapippuria. Koristele basilikasilpulla halutessasi.

Lihaperunasoselaatikosta maukas brunssi jenkkityyliin

lihaperunasosepihvitLihaperunasoselaatikko tahtoo jäädä syömättä, vaikka aiemmin suosikkeihin kuuluikin. Tässä uusi tapa käyttää tätä valmiseinestä: uusi versio jenkkiläisten suosimasta "hashed potatoes and scrambled eggs". Sopii myös lounaaksi tai illalliseksi. 

Tarvitset:
1 rasia valmista lihaperunasoselaatikkoa (esim. Saarioinen)
1 kananmuna
0,5 dl kermaa tai maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl timjamia
rouhittua mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen

Munakokkeli eli scrambled eggs yhdelle hengelle:
2 kananmunaa
1 rkl maitoa
1 rkl vettä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen

Tee näin:
1. Kaada lihaperunasoselaatikko kulhoon ja lisää kananmuna, neste, 1 dl vehnäjauhoja sekä mausteet. Sekoita. Seoksen pitäisi olla tasaisen puuromaista, mutta pysyä koossa paistettaessa. 
2. Sulata voi ja nosta reilu ruokalusikallinen seosta ohukaisiksi. Taputtele pinta tasaiseksi. 
3. Anna paistua rauhassa kunnes alapuoli on saanut väriä ja pysyy koossa. Käännä letut lastalla varovaisesti ja paista toinen puoli.
4. Sekoita munaseoksen ainesosat kulhossa tasaiseksi seokseksi.
5. Sulata voita paistinpannulla ja lisää munaseos. Anna paistua, kunnes seos on hyytynyt yhtenäiseksi levyksi. Sekoita rakenne rikki lastalla ja kaada heti lautaselle, kun munaseoksessa ei ole enää kypsymättömiä kohtia. Lisää halutessasi rouhittua mustapippuria.

Sipulia ja tomaattia höystönä tai kastikkeena

pita-vihanneksillaNopea ratkaisu pieneen nälkään. Jos haluat tehdä kastikkeen, lisää vettä tai paseerattua tomaattia ja ripottele tarvittaessa ruokalusikallinen vehnäjauhoja sekaan sakeuttajaksi. Sekoita.

Tämä on oiva tapa käyttää myös ylijääneet ja hieman nahistuneet tomaatit. Omasta keittiöstä löytyi vielä viime kesältä säilyneitä vihertäviä tomaatteja, joista osa näyttää jo enemmänkin kuivatuilta aprikooseilta. Herkullista tulee!

Tarvitset:
4 keltasipulia
reilusti tomaatteja
1 tl sokeria
puolikas chili tai ripaus chilijauhetta
(ketsuppia tai tomaattipastaa)
ripaus vettä
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
suolaa
(päälle kevätsipulisilppua)

Tee näin:
1. Kuori ja pieni sipulit haarukkapaloiksi. Lämmitä 1-2 rkl öljyä paistinpannulla ja lisää sipuli. Anna hautua hiljalleen, kunnes sipulit ovat hieman läpikuultavia.
2. Lohko ja pieni tomaatit ja lisää ne sekä sokeri sipuleiden joukkoon. Pilko chili pieniksi paloiksi ja lisää vihannesten joukkoon. Sekoita ja anna hautua hiljalleen.
3. Kun seos on jälleen kuumentunut, lisää muutama ruokalusikallinen vettä, 1-2 ruokalusikallista ketsuppia tai tomaattipastaa. Jatka hauduttamista kunnes vesi on lähes kokonaan haihtunut.
4. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
5. Jos haluat tehdä kastikkeen, lisää vielä vettä tai paseerattua tomaattia ja ripottele tarvittaessa ruokalusikallinen vehnäjauhoja sekaan sakeuttajaksi. Sekoita ja anna hautua hiljalleen, kunnes neste on sakeutunut.

Tarjoile leivän päällä, lisää päälle kevätsipulia ja pieni loraus oliiviöljyä.

Pehmeät ja maukkaat kaurasämpylät

Tuoretta leipää ja huumaava tuoksu kotona, voiko sen parempaa ollakaan. Viikonloppuaamuna nämä saavat mitättömänkin aamiaispöydän kutsuvaksi - ja naapurit kateellisiksi.

Tarvitset:
5 dl vettä
50 hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa tai siirappia
3 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
1. Lämmitä vesi 37-asteiseksi ja murenna hiiva veden joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva kaurahiutaleiden tai vehnäjauhojen sekaan.
2. Lisää öljy, hunaja tai siirappi, suola, kaurahiutaleet ja noin 8 dl vehnäjauhoja.
3. Sekoita taikinaa voimakkaasti kauhalla ja käsin tai monitoimikoneella. Anna kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
4. Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa se 16 yhtä suureen osaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
5. Anna sämpylöiden kohota leivinliinan alla vielä 30 minuuttia ja laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi.
6. Pensselöi sudilla hieman vettä sämpylöiden pintaan ja lisää pinnalle kevyesti kauraryynejä.
7. Paista sämpylöitä noin 12 minuuttia 225-asteisessa uunissa keskitasolla tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Sämpylöitä ilman hiivaa, leivinjauheella tehtynä

thumb kuva-46Hiiva loppu ja jotain syötävää pitäisi tehdä? Kokeile näitä hiivattomia, leivinjauheella nostatettuja ja pikavauhtia valmistuvia sämpylöitä. Kuvan sämpylöissä käytimme vehnäjauhoja ja speltti täysjyvähauhoja. Hyvää tuli!

Eikä haittaa vaikka kananmunia ei kaapista löydy, niillä saa aikaan kauniin kiillon, mutta makuun ne eivät vaikuta.

Tarvitset (8-10 sämpylää):
5 dl vehnäjauhoa
2 dl graham- tai täysjyväjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa (tai siirappia)
2,5 dl maitoa (tai 2,5 dl vettä)
0,5 dl oliiviöljyä
1 muna voitelemiseen

Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita kuiva-ainekseet keskenään kulhossa.
3. Lisää maito tai vesi ja siirappi, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Pyörittele jauhotetuilla käsillä taikinasta sämpylöitä. Taikinan käsittelyä helpottaa myös, jos ripottelet kevyesti vehnäjauhoja taikinan päälle ja sen jälkeen lohkaiset siitä sämpylään taikinan. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Riko kananmuna kuppiin ja sekoita sen rakenne tasaiseksi pullasudilla tai haarukalla. Voitele sämpylät kananmunalla ja koristele halutessasi kaurahiutaleilla tai unikonsiemenillä.
6. Laita sämpylät heti paistumaan, sillä leivinjauheella sekoitettua taikinaa ei nostateta, kuten hiivaa sisältäviä taikinoita. Paista 15-20 minuuttia, tai kunnes sämpylöiden pinta on kauniin kullanruskea.
7. Siirrä sämpylät leivinpaperin kera uuniritilälle jäähtymään ja peitä leivinliinalla.

Vinkki! Pakasta ylijääneet kuivahiivat omassa pussissaan, pussi klemmarilla suljettuna. Nämä ylijääneet hiivat ovat hyvä löytö, kun leipomisinto iskee. Tässä reseptissä on käytetty leivinjauhetta, joka säilyy maustekaapissa pitkään.

Kaurahiutaleilla ja marjoilla täytetyt uuniomenat

Te4ytetyt20uuniomenat5fisoHerkku, jota voi syödä hyvällä omallatunnolla. Mainio tapa lisätä hedelmien ja marjojen käyttöä. Nauti vaniljajogurtin tai -jäätelön kanssa.

Tarvitset:
2 isoa omenaa
2 rkl juoksevaa margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl puolukoita tai punaherukoita
0,5 dl sokeria
0,5 tl kanelia

Tee näin:
1. Säädä uuni 200 asteeseen.
2. Pese omenat ja leikkaa ylä- ja alaosista pienet viipaleet pois. Poista siemenkota omenaporalla ja puolita omenat.
3. Asettele omenanpuolikkaat leveämpi pinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Mittaa rasva kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet.
5. Täytä kaura-marjaseoksella ensin omenien reiät ja jaa sitten loppu täyte tasaisesti jokaisen omenanpuolikkaan päälle.
6. Paista täytettyjä omenoita uunin keskiosassa 15–25 minuuttia kunnes täyte saa hiukan väriä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry, kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Teppo Johansson

Turkkilaiset lihapullat, keftat, ja sahramijogurtti

Kefta turkkilaiset lihapullatPidettäisiinkö lihapullatalkoot? Mitä jos kokoonnuttaisiin kavereiden kanssa ja tehdään kulhollinen luomulihapullia kaikkien kaappeihin. Näissä lihapullissa on ihana mausteinen makumaailma ja ne maistuvat vaikka sellaisenaan sahramikastikkeen kanssa. Lisänä voi tarjota salaattia.

Tarvitset:
2-2,5 dl korppujauhoja
400 g naudan luomujauhelihaa
1 tl kuminaa (jauha siemenet morttelissa)
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl hienonnettua persiljaa
puolikas punainen chili pilkottuna pieniksi paloiksi (poista siemenet, jos haluat miedomman maun)
1 luomukananmuna
2 valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
1-2 dl luomumaitoa
suolatonta voita paistamiseen

Kastikkeeseen:
turkkilaista luomujogurttia
ripaus sahramia (myös paprika käy)

Tee näin:
1. Lisää taikinakulhoon korppujauhot, osa maidosta ja kananmuna. Sekoita.
2. Lisää jauheliha ja mausteet sekä kananmuna, sekoita tasaiseksi.
3. Lisää oliiviöljy ja lisää maitoa makusi mukaan. Mikäli lisäät enemmän, saat rakenteeltaan pehmeitä lihapullia ja ne on helpompi pyöritellä pulliksi. Kuivemmalla lihapullataikinalla syntyy intensiivisen makuisia pullia.
4. Pyöritä kämmenpohjissa pieniä lihapullia.
5. Kuumenna ruokalusikallinen voita paistinpannulla, lisää lihapullat. Ravistele paistinpannua ja auta tarvittaessa haarukalla tai atuloilla pullia kääntymään ja paistumaan tasaisesti joka puolelta.
6. Sekoita pieni ripaus sahramia turkkilaiseen jogurttiin ja tarjoile eri kulhossa.

Maistuva jauhelihapaistos

Image-1Tämä resepti pelastaa kiireisen viikon. Hanki tarvikkeet, kokoa, paista - ja sinulla on pariksi-kolmeksi päiväksi ruoka valmiina. Osan voi pakastaakin. Tämän ruokalajin juju on siinä, että se kootaan kuin pizza, mutta tässä taikina on vaihdettu ruokaisaan perunaan.

Tarvitset:

yhteensä 1 kg perunasuikaleita pakasteena (sipuli-perunasekoitusta tai halutessasi valkosipuliperunoita)

400 g nauta-sikajauhelihaa

1 iso sipuli (jos perunasuikaleissa ei ollut sipulia mukana)

1 tl suolaan

0,5 -1 tl mustapippuria

5 dl vettä

0,5 lihaliemikuutio tai fondia

4 tomaattia

2 tl oreganoa

150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

 

Tee näin:

1. Paista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille perunasuikaleet ja ripottele pinnalle paistettu jauheliha ja silputtu sipuli, mikäli perunaseoksessa ei ollut sipulia mukana. Lisää päällimmäiseksi tomaattiviipaleet. 

3. Lisää vesi ja lihaliemikuutio paistinpannulle, jossa jauheliha paistettiin. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja tarkista, että lihaliemikuutio on liuennut sekaan. Kaada liemi perunaseoksen päälle.

4. Lisää paistoksen pinnalle lopuksi oregano sekä juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi.

5. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.

 

Vinkki! Jauhelihan voi vaihtaa mainiosti esimerkiksi savuloheen.

Herkulliset silakkapihvit

silakkapihvitSilakkapihvit on helpoin kalaruoka valmistaa, niiden paistaminen onnistuu keneltä vaan. Lisää tämä kalaruoka ruokalistallesi, niin saat d-vitamiinit kaupan päälle.

Ruisleivästä ja silakkapihvistä saa terveellisen eväsleivän ja silakat sopivat mainiosti myös sinkun keittiöön. Pihvejä voi hyvin tehdä kerta-annoksen verran. Kuvan annokseen tarvitaan 10 fileetä.

Tarjoile pihvien seurana perunamuusia tai tarjoile ne alkupalana.

 

 

Tarvitset:

Silakkafileitä

Ruisjauhoja

suolaa

valkopippuria

tilliä

sitruunaa

voita paistamiseen

Tee näin:

1. Pihvien kokoaminen helpottuu, kun levität työtasolle kaikki fileet nahkapuoli alaspäin. Lisää tillisilppua fileelle ja nosta päälle toinen filee nahkapuoli ylöspäin.

2. Kaada ruisjauhoja (n. 1 dl) syvään lautaseen ja lisää suolaa ja valkopippuria. Sekoita. Jos teet paljon fileitä kerralla, voit lisätä jauhoja ja mausteita tarvitsemasi määrän.

3. Kieritä silakkapihvit jauhoseoksessa siten, että ne peittyvät ruisjauhoilla joka paikasta.

4. Sulata paistinpannulla n. 2 rkl voita.

5. Lisää silakkapihvit kuumalle paistinpannulle ja paista niiden pintaan kaunis väri. Käännä ja paista toinen puoli. Tarjoile sitruunan ja ruisleivän kanssa.

Vinkki! Ruisjauhot antaa pihveille rukiisen maun, mutta ne voi korvata myös täysjyväspeltin ja korppujauhon seoksella, jolloin pihvien maku on hieman miedompi.

Kurpitsapiirakka

Syksysadosta syntyy vaikkapa kurpitsapiirakka. Tämä sopii hyvin vaikkapa halloween-juhlapöytään.

Tarvitset

Pohjaan:

3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 tl kanelia
3 rkl kylmää vettä

Täytteeseen:

0,5 kg kurpitsaa, ilman kuorta ja siemeniä
0,5 dl vettä
0,5 tl sokeria
1,75 dl fariinisokeria
3 munaa
2,5 dl maitoa
2,5 dl ruoka- tai kevytkermaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia

Tee näin:

1. Nypi jauhot, rasva ja kaneli murumaiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Anna taikinan seistä kylmässä noin puoli tuntia.

3. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Keitä kurpitsakuutioita, vettä ja sokeria noin 40 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä. Soseuta ja anna seoksen jäähtyä.

4. Sekoita kurpitsasoseeseen munat, maito, kerma ja mausteet ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Bolognan jauhelihapata

jauhelihapataJauheliha- tai italianpatana myytävät valmisainekset voi helposti sivuuttaa. Tämä italialainen perinneruoka on kiireisen arjen pelastaja ja kotikeittiön helppo herkku.

Tarvitset:

300 g jauhelihaa (nauta, sika-nauta, lammas tai hirvi)

1 sipuli tai purjosipulia

50 g savukinkkua

(2 porkkanaa)

1 valkosipulinkynsi

1 dl ketsuppia tai tomaattimurskaa

1 rkl vehnäjauhoja

6-8 dl lihalientä

kourallinen spagettia (mielellään kokojyvää)

oreganoa, basilikaa, mustapippuria

(suolaa)

(1 dl punaviiniä)

öljyä tai voita paistamiseen

tuoretta basilikaa

Tee näin:

1. Kuori sipuli ja pilko kuutioiksi. Hienonna kinkku suikaleiksi tai kuutioiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna tilkka öljyä tai voita paistinpannulla ja ruskista jauheliha. Pienennä murumaiseksi.

3. Lisää jauhelihaan sipulit ja porkkanaraaste. Ruskista sekoittaen noin 3 minuuttia.

4. Lisää tomaattisose ja kinkkukuutiot. Ripottele vehnäjauhot seoksen päälle ja sekoita. Lisää lähes kaikki lihaliemestä, jätä loput odottamaan.

5. Pilko spagetti käsin katkomalla noin 3 cm pituisiksi. Lisää ne ja mausteet makusi mukaan.

6. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia tai kunnes spagetit tuntuvat kypsentyneiltä, mutta niissä on vielä purutuntumaa (al dente). Mikäli pata tuntuu kuivuvan liikaa, lisää loput lihaliemestä ja tarvittaessa vettä. Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.

Vinkki! Padasta voi jättää spagetin pois. Tällöin käytetään vähemmän lihalientä (6 dl). Keitettyä spagettia tai muuta pastaa voi tarjoilla tällöin erikseen.

Grillissä tai uunissa kypsennetty brie-juusto

brie2Tästä ei jälkkäri enää helpommaksi muutu, mausta silti tinkimättä. Tämän osaa taikoa hetkessä kuka vaan. Osta brie-juustokiekko tai pienempi pala, lämmitä pehmoiseksi ja lisää lisukkeet. Nauti!

Tarvitset:

1 pala brie-juustoa

timjamia

2-3 rkl hunajaa

cashew-pähkinöitä

(kuivattuja marjoja, esim. karpaloita)

luumu- tms. hilloketta

 

Tee näin:

1. Asettele briejuusto uuninkestävälle astialle tai taittele sille alusta alumiinifoliosta, jossa on pohjalle lisätty voipaperipala juuston tarttumisen estämiseksi.

2. Leikkaa juuston pintaan viiltoja niin, että ne muodostavat kauniin ruudukon. Lisää pinnalle pari timjamin oksaa tai morttelissa hienonnettua kuivattua timjamia.

brie13. Lämmitä juustoa grillissä, uunissa tai takan loisteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juuston sisus tuntuu pehmeältä.

4. Valuta hunajaa ohuena nauhana juuston pintaan.

5. Lisää loput ainekset. Hillokkeen voi tarjota myös erikseen, jolloin sitä voi lisätä oman maun mukaan.

 

Vinkki! Hillokkeen voi korvata juuston kanssa kypsennetyillä luumu- tai omenalohkoilla.

Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto

maaartisokkakeittoMaa-artisokan sesonkiaikaa on syksy sekä kevät, sillä mukulat voivat talvehtia ja kerätä ne vasta keväällä. Tämä samettinen keitto on helppo tehdä ja maistuu taivaalliselta.
 
Tarvitset:
2 pientä sipulia
0,5 kg puhdistettuja maa-artisokkia
4-5 dl liha- tai kasvislientä
1 dl kermaa
voita
suolaa
mustapippuria
 
Tee näin:
1. Kuori sipulit ja maa-artisokat. Maa-artisokat ovat työläitä kuoria, mutta jos oikoo mutkia ja kuorii vain pääosan, luonnistuu se nopeammin. Hienonna sipulit ja leikkaa maa-artisokat ohuiksi viipaleiksi.
 
2. Sulata nokare voita ja kuullota sipulit ja maa-artisokat muutaman minuutin ajan. Älä anna niiden ruskistua.
 
3. Lisää liha- tai kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella pienissä erissä kerrallaan tai käytä blenderiä. Viimeistele ruoka-annokset maustamattomalla jogurtilla tai creme fraichella sekä tuoreyrtillä.

 

maa artisokkia

Herkulliset ohukaiset

muurinpohjaletutLetut ja niiden huumaava tuoksu pelastaa kurjemmankin päivän. Tästä riittää jo puolikaskin annos moneen ohukaiseen. Kaada taikina kannuun, josta se on helppo kaataa pannulle ja jossa sitä voi säilyttää tarvittaessa jääkaapissa seuraavaan kertaan.

Tarvitset:

0,5 l maitoa
2 munaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Tee näin:

1. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

2. Kuumenna lettu- tai paistinpannulla pieni nokare margariinia tai voita.

3. Kaada taikinaa sen verran, että pohja juuri ja juuri peittyy.

4. Paista, käännä ja paista toinen puoli. Nauti!

Kuva: Raisio

Terveelliset banaanisuklaakeksit

banaanikeksitNämä keksit syntyvät ilman rasvaa, jauhoja ja sokeria, kokeile! Niiden rakenne on ennemminkin pehmeä kuin rapsakka, mutta hyviä ovat.

Tarvitset:

2 kypsää banaania
4 dl kaurahiutaleita
0,5 dl suklaarouhetta, silppua, paloja tms.
ripaus kanelia
hyppysellinen suolaa

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Soseuta banaanit ja sekoita niihin suola ja kaneli.

3. Lisää seokseen kaurahiutaleet ja suklaamurut ja sekoita hyvin.

4. Aseta taikinaa lusikallisittain leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista noin 15 minuuttia.

Kuva: Ida Rainio / Sisus

Sadonkorjuun keikauskakku

omenaoksaOhjeessa käytetään omenoita (5-6 kpl), mutta tällä ohjeella voi tehdä keikauskakun myös ananasrengassäilykkeestä, säilötyistä, tuoreista päärynöistä tai luumuista.

Tarvitset:

6 omenaa
100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
korppujauhoa

 

Tee näin:
1. Kuori omenat ja leikkaa niistä lohkoja (jätä siemenkota käyttämättä). Jos käytät luumuja, puolita tai lohko ne ja poista kivi.

2. Voitele piirakkavuoka margariinilla ja jauhota vuoan reunat korppujauhoilla. Lisää ohut kerros fariinisokeria vuoan pohjalle.

3. Lisää omenalohkojen sekaan loput fariinisokerista sekä kaneli. Lado omenat vuoan pohjalle siististi, niin että ne peittävät koko vuoan.

4. Sulata margariini. Vispaa muna ja sokeri vaahdoksi omassa kulhossa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhon sekaan. Lisää munavaahtoon ensin sulatettu margariini ja jogurtti, sen jälkeen vehnäjauhoseos ja vanilliinisokeri.

5. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja kumoa se tarjoilulautaselle.

Vinkki! Keikauskakun seuraksi sopii vaniljakastike tai -jäätelö.

Evstekysely END-->