- Kategoria: Opiskelijan keittiö
Hiivaleipä
Hiivaleipä- ja ruisjauhoista leivotussa leivässä on hyvä viljan maku. Kokeile tätä Marttojen reseptiä.
Tarvitset:
- 5 dl vettä tai maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 dl ruisjauhoja
- noin 9 dl hiivaleipäjauhoja
Tee näin:
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon.
- Murenna hiiva nesteeseen.
- Vatkaa taikinaan suola ja ruisjauhot.
- Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Jätä taikina pehmeäksi, jolloin lopputuloskin on pehmeä. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Nostata.
- Pistele kohonneet leivät haarukalla ja paista niitä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.