Menu
A+ A A-

Säästöbudjetilla hyvää: silakkapihvit

Silakasta saa aimo annoksen D-vitamiinia ja ne maistuvat hyviltä, kun leivittämiseen käyttää ruisjauhoja ja paistamiseen mieluiten voita. Tuoreeltaan ne maistuvat keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai paistettujen perunoiden kanssa. Parina seuraavana päivänä niistä saa hyvät eväs- tai välipalaleivät. Tällaiset leivät ovat erinomaisia myös eväsleipinä. Tarvitset:

silakkafileitä (tai fileoi peratuista tai itse kalastetuista silakoista itse)
ruisjauhoja n. 2 dl
1/2- 1 tl valkopippuria
1 tl suolaa
voita paistamiseen
tilliä (mieluiten tuoretta, mutta pakastettu tai kuivattukin käy)
(sitruunaa)

1. Laita ruijauhot syvään lautaseen tai kulhoon  ja sekoita joukkoon pippuri ja suola.

2. Huuhtele ja kuivaa silakkafileet talouspaperilla tarvittaessa. Ota silakkafile ja lisää tillisilppua sen lihapuolelle. Laita toinen silakkafile lihapuoli tilliä vasten. Litistä kevyesti pihviksi.

2. Kieritä silakkapihvit ruisjauhoseoksessa kauttaaltaan.

3. Lämmitä paistinpannu ja sulata siinä 1 rkl voita.

4. Paista silakkapihvit kummaltakin puolelta kauniin kullanruskeiksi. Ripottele halutessasi vielä päälle tilliä koristeeksi. Tarjoile.

Vinkki: Jos pidät voimakkaista mauista, tee silakkahampurilaisia. Lisää pihvin päälle punasipuliviipale tai muutamia purjosiivuja sekä mahdollisesti salaatinlehti ja teelusikallinen majoneesia. Laita toinen voideltu ruisleipä hampurilaisen kanneksi.. Uskomattoman hyvää esimerkiksi piknikillä tarjottavaksi!

Evstekysely END-->