Logo

Näin teet: kermavaahto

letutKermavaahtoa saa ostettua spraypullossa, mutta aitoa kermavaahdon makua ne eivät päihitä. Sprayvaahdot on tarkoitettu syötäväksi välittömästi. Ne alkavat melko nopeasti nopeasti läsähtää, valua ja muuttua nesteeksi.

 

Näin tehdään kermavaahto

Tarvitset:

2 dl kuohu- tai vispikermaa. Kevytkermasta on hyvä aina tarkistaa, että kyseessä on vaahtoutuva kerma.
1 tl hienoa sokeria

Korkeareunainen kulho
Vispilä, joko lihasvoimalla toimiva käsivispain tai sähkövispilä/monitoimikone

1. Kaada jääkaappikylmä kerma kulhoon. Tällä kermamäärällä saa vaahtoa riittävästi esimerkiksi täytekakun päällystämiseen. Mikäli tarvitset vain joitain nokareita, puolita kerman ja sokerin määrä.

2. Lisää sokeri kerman joukkoon.

3. Aloita vispaaminen ja jatka niin kauan kunnes kermavaahto on mieleistäsi. Mikäli teet kermavaahtoa esimerkiksi kakun päällystämistä tai köyhien ritareiden tai muun ruoan päälle nokareena lisättäväksi, on vaahdon oltava kiinteää. Varmin tapa on vatkata niin kauan kunnes kermavaahto on niin kiinteää, että se pysyy kulhossa vaikka käännät sen ylösalaisin.

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.