Menu
A+ A A-

Jamie Oliverin meksikolainen brunssi

Jamie Oliver meksikolainen brunssiKokeilimme Jamien brunssireseptiä saariretkellä - ja hyvää tuli! Tätä tullaan tekemään myös kotioloissa.

Ajoimme Tove Janssonin Klovharun-saaresta vielä etelään pienelle kallioluodolle ja teimme oman version Jamie Oliverin brunssireseptistä.

Makua on vaikea kuvailla, sillä se on aivan omansa; huikea. Viiden hengen porukalle maistui ihan jokaiselle, vaikka yksi haikaili lisää lihaa, toinen chiliä. Tämän reseptin juju on kuitenkin kananmunassa ja vihanneksissa, jolloin se ei ole niin raskasta brunssitarjottavana. Illalla voisi lihaa lisätä ehkä enemmänkin.

Vaikka tarveaineiden lista näyttää pitkältä, on ruoka todella kätevä ja helppo tehdä. Leikkuualusta vain mukaan ja pilkkomaan. Me lisäsimme valmiiksi täytettyyn tortillaan vielä lusikallisen turkkilaista jogurttia ja se sopi hyvin tasapainottamaan makumaailmaa. Käytimme mausteena vihreätä, kanariansaarilta tuliaisena tuotua mojo-maustetta ja se sopi tähän myös mainiosti. Seuraavaksi täytyy kokeilla pimentoa eli savustettua paprikaa, jolloin makumaailma on enemmän meksikolainen.

Kääretorttu mansikoillaHuikean päätöksen ruokailulle toi kahvi kääretortun, tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. Ja se, että meitä tuli tervehtimään ihan oikea hylje!

Jamie Oliver meksikolainen brunssi 2Tarvitset:
1 pkt pekonia
0,5-2 chiliä maun mukaan
2 paprikaa
2 sipulia
2 tomaattia
1 prk säilöttyjä tomaatteja
4 kananmunaa
mustapippuria ja suolaa
n. 1 rkl meksikolaista maustesekoitusta, pimentoa eli savustettua paprikaa tai espanjalaista mojo-maustetta
tortillalettuja
turkkilaista jogurttia
juustoraastetta

Tee näin:
1. Pilko kaikki vihannekset. Palat saavat jäädä melko suuriksi, esimerkiksi sipulit viipaleiksi ja puolita ne. Tuoreet tomaatit jätetään kokonaisiksi viipaleiksi ja chili on hyvä silputa melko pieneksi silpuksi maun voimakkuuden takia.
2. Kuumenna pannulla 1-2 rkl öljyä ja lisää pekonisilppu. Anna paistua rapeiksi. Lisää joukkoon sipulit, paprikat ja chili.
3. Lisää mausteet.
4. Pilko tomaattisäilykkeen tomaatteja veitsellä tai haarukalla hieman pienemmiksi paloiksi ja lisää pannulle. Anna seoksen paistua välillä sekoittaen, kunnes kastike kiehuu. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä, sekoita ja anna kiehahtaa.
5. Lisää pinnalle tuoreet tomaattiviipaleet.
6. Kaiva jokaiselle kananmunalle kuoppa ja riko munat mahdollisimman pian (jotta kypsymisajasta tulisi kaikille sama) kuoppiin.
7. Nostele kuumaa kastiketta kananmunien päälle, jolloin ne kypsyvät kuten uppomunat.
8. Kun munat näyttävät lähes hyytyneiltä, nosta pannu grillistä, peitä pannu foliolla ja anna tekeytyä vielä noin 3 minuuttia.
9. Tarjoile tortillalettujen, turkkilaisen jogurtin ja juustoraasteen kanssa.

Evstekysely END-->