Menu
A+ A A-

Itse tehty näkkileipä

nakkileipaNäkkileipää on helppo tehdä itse. Pidä näkkäritalkoot, niin saat vähän varastoonkin. Leivät maistuvat hyviltä heti uunista tultuakin, vaikka ovat vielä pehmeitä. Kun malttaa odottaa seuraavaan päivään, saa mukavan rapeaa näkkäriä.

Vinkki: näistä saa loistavia pikkusyötäviä juhliin ja illanistujaisiinkin ja ne sopivat hyvin myös juustopöytään.

Tarvitset
1,5 pussillista kuivahiivaa (tai 50 g hiivaa)
3 dl maitoa
1,5 ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
3 dl ruisjauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
1. Mittaa taikinakulhoon 1,5 dl ruisjauhoja ja 1,5 dl vehnäjauhoja. Sekoita kuivahiiva jauhojen sekaan ja lisää lopuksi puolet maidosta. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota 10 minuuttia.

2. Sulata margariini ja lisää loput maidot sen joukkoon. Kaada seos taikinaan ja lisää ruis- ja vehnäjauhoja, kunnes taikina tuntuu kiinteältä. Kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

3. Vaivaa taikina leivinpöydällä joustavaksi ja sileäksi ja kauli leivinpaperin päällä muutaman millimetrin paksuisia ja noin 25 cm halkaisijalla olevia leipiä. levyjä. Kuviokaulimella saat kauniin pinnan, mutta voit kuvioida pinnan itse leikkaamalla veitsellä neliöitä ja pistelemällä haarukalla reikiä. Kohota 20-30 minuuttia.

4. Paista leivät uunin keskiosassa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Anna niiden jäähtyä ritilän päällä ja säilytä ne kuivassa paikassa, esimerkiksi paperipussissa.

Vinkki: Jos teet näkkäreihin reiän keskelle, voit säilyttää niitä ripustettuna niiden kuivuttua.

Evstekysely END-->