Menu
A+ A A-

Perheillallinen: nopeasti valmistuva uunilohi

uunisipulilohiTällä perusreseptillä syntyy aina huikean hyvä kalaruoka - nopeasti ja vaivattomasti. Lisänä keitetyt perunat, sipulinen risottoriisi tai kuten tällä kerralla, runsas ja raikas fetasalaatti.

Kun näet kaupassa hyvään hintaan tuoretta lohifilettä, pyydä pyrstöpala niin saat varmimmin ruodotonta. Itse ostan joko paistinpannulle sopivan tai uunipellille mahtuvan palan. Kalan käsittely jää siten kalamestarin tehtäväksi ja itse selviät urakasta puhtain käsin.

Tarvitset:
lohifilee
turkkilaista jogurttia
punasipulia
kevätsipulia
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
1. Pyyhi lohi keittiöpaperilla. Nosta se nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai -vuokaan. Mikäli haluat nahattoman palan. Paista kalaa nahkapuoli alaspäin paistinpannulla, käännä ja poista nahka. Siirrä sen jälkeen uunipellille.
2. Ripottele suolaa runsaasti ja rouhi pintaan runsaasti mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jos mahdollista, käytä paistomittaria ja paista filee ensin noin 35-asteiseksi. Lisää ruokalusikalla jogrutista pieniä kekoja kalan pintaan sekä pieneksi silputut puna- ja kevytsipulit. Säästä hieman kevätsipuleita lisättäväksi tuoreina kalan päällä.
3. Anna paistua vielä hetki, paistomittarin näyttäessä 55-astetta, on kala parhaimmillaan.
4. Ripottele päälle tuoretta kevätsipulia, siirrä filee voipaperin kanssa tarjottimelle tai tarjoiluastiaan. Leikkaa ylimääräiset voipaperireunukset pois. Tarjoile sitruunalohkojen ja esimerkiksi fetasalaatin sekä tuoreen patongin kera.

Evstekysely END-->