Menu
A+ A A-

Leivotaan marja-toscapiirakka

marjatoscapiirakkaNyt on hyvä hetki saada pakastin tyhjäksi ja sieltä löytyvät marjat piiraaksi. Tällä kertaa piiras syntyi puna- ja mustaherukoista. Toscapäällisen kanssa ei piiraasta tullut karvasta, vaikka marjojen sekaan ei lisätty sokeria.

Hävikkiä vastaan ja pakastin tyhjäksi, mielikuvitusta käyttämällä!

Tarvitset

1,5 dl sokeria
175 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
100 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Päälle
noin 0,5 litraa marjoja
(1-2 rkl perunajauhoja)
75 G voita
1,5 dl sokeria
100 g mantelilastuja tai kaurahiutaleita

Tee näin:

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat samalla sekoittaen.

2. Lisää jauhot. Leivinjauhe on hyvä sekoittaa etukäteen jauhoihin. Tee toscakuorrutus sulattamalla sokeri ja voi kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon mantelilastut tai kaurahiutaleet.

3. Voitele vuoka ja levitä taikina vuuan pohjalle. Paista 17-20 minuuttia 200 asteisessa uunissa tai kunnes taikina on kauniin kullanruskea.

4. Lisää marjat. Jos ne ovat jäisiä tai vetisiä, voi olla hyvä ripotella niiden pintaan hieman perunajauhoja, jolloin ne eivät lähde valumaan. Paista noin 10 minuuttia.

5. Lisää toscapäällinen ja paista vielä vajaat 20 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskea.

Käy tykkäämässä Ruokamenoja Facebookissa, Instassa, Twitterissä, niin saat vinkit aina heti tuoreeltaan. Helppo tapa säästää rahaa ja syödä hyvin. Löydät paljon vinkkejä kotiin myös Pinterestistä nimellä Mamazmagazine.  #ruoka ja #juoma.

Evstekysely END-->