Menu
A+ A A-

Punajuurisalaatti homejuustolla ja pähkinöillä

Purkkipunajuuriin tottunut yllättyy miten upean maukasta saa tehtyä itse punajuurista. Tämä salaatti sopii juhlavaan tarjoiluun ja on upea esimerkiksi joulupöydässä.

Tarvitset:
1 kg punajuuria
3 rkl hyvää oliivi- tai muuta öljyä
1/2 rkl sormi- tai maldonsuolaa
kourallinen kuorittuja saksanpähkinöitä
1 rkl voita
1 rkl juoksevaa hunajaa
salaattia
75 g Stilton- tai muuta homejuustoa
mustapippuria

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi.

2. Pese ja kuori punajuuret. Käytä esiliinaa ja mieluusti muovihanskoja värjäytymien estämiseksi. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

3. Levitä punajuuret uunin kestävään vuokaan ja kaada pari ruokalusikallista öljyä niiden pintaan. Lisää suola ja sekoita ainekset punajuuriin tasaisesti.

4. Paista juureksia uunissa noin puoli tuntia, kunnes ne ovat kevyesti pehmenneet. Punajuuret saavat jäädä hieman al denteksi eli niitä pureskellessa saa rakenteessa olla hieman vastusta.

5. Paista pähkinöitä nopeasti paistinpannulla käännellen sulatetussa voissa ja mausta ne hunajalla.

6. Asettele salaatti: Peitä laakea tarjoiluvati kevyesti pienennetyllä salaattipedillä ja asettele punajuuret tasaisesti niiden päälle. Murenna juusto punajuurien päälle ja pirskota loput öljyt tasaisesti salaatin pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Evstekysely END-->