Menu
A+ A A-

Pizzapohja

Pizza jauheliha aurajuustoItse leivottu pizzapohja takaa pizzan onnistumisen. Periaatteena pitäisi aina olla, että pohja maistuu kuin hyvä leipä - sitä haluaisi syödä sellaisenaan.

Silloin pizzastakin tulee hyvää. Kiireiselle on valmiit pizzapohjat ja pizza-ainesseoksesta tehdyt pohjat hyvä ratkaisu. Pizzapohjan voi korvata hyvin myös tortilla-letulla tai revityillä ruisleipäviipaleilla.

Hyvin ohueksi kaulittu valmiina ostettu voitaikina on myös toimiva ratkaisu. Tämän hieman raskaamman taikinan kanssa kannattaa käyttää vähärasvaisempia täytteitä, ettei lopputuloksesta tule liian tuhti. Teet pohjan mistä hyvänsä, eivät pizzat varmasti jää syömättä!

Tästä annoksesta saa uunipellillisen pizzaa. Kätevä apulainen on yleiskone tai leipäkone. Jos käytät leipäkonetta, anna koneen sekoittaa aineita 10 minuuttia ja vedä pistoke pois seinästä.

Tarvitset:
2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
(1 tl timjamia)

Tee näin:
1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja lisää muut aineet luettelon järjestyksessä.

2. Sekoita ainekset hyvin.

3. Kauli taikina kaulimella uunipellin kokoiseksi levyksi. Ripottele kevyesti vehnäjauhoja taikinan alle ja päälle, jotta taikina ei tartu pöytään tai kaulimeen.

4. Nosta levy kaulimen avulla uunipellille, jossa on leivinpaperi. Voit kääntää reunoja noin sentin leveydeltä kauniiksi reunukseksi.

5. Anna kohota leivinliinan alla. Lisää täytteet ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Vinkki 1: Rosson pizzakastiketta käyttämällä pohjan päällä saat pizzasta vieläkin maistuvamman. Ohjeen löydät täältä.

Vinkki 2: Avattu hiivapaketti säilyy hyvin pakastimessa seuraavaan leivontakertaan asti.

Tiesitkö...

että kiireisen pizzakokin avuksi sopivat myös rieska, tortillaletut tai ruisleipä. Ruisleivästä saa terveellisiä pizzoja, koska voitelun sijasta se sivellään kevyesti ketsupilla. Valitse päällysteiksi vähärasvaisia tuotteita ja lisää juustoa maltillisesti, niin käsissäsi on herkullinen ja terveellinen laihdutusruoka. Ruisleipäpizzan kypsentämiseen riittää mikroaaltouuni.

Kommentit  

 
0 #3 parasGuest 01.09.2013 18:20
Juuri sellainen kuin pizzapohjan pitää olla. Meillä osa haluaa paksun ja osa ohuen pohjan ja tämä toimii kummassakin. Kiitos!
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #2 Kokeile uudestaanAntti 21.01.2012 14:16
Pohjaa ei missään nimessä saa 'vaivata' (eli siis sekoittaa koneella tai käsin) liikaa sillä mitä enemmän venhäjauhopohja ista taikinaa vatkaa ja vaivaa, sitä enemmän se sitkistyy. Joten vain välttämätön sekoitus jotta ainekset saa sekaisin ja taikina on valmis.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #1 kokeilinminttu 20.12.2010 21:45
kokeilin tätä en tykänyt koska pohjasta tuli kova ja sitkee :-x
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->