Menu
A+ A A-

Paratiisipaisti porsaan ulkofileestä

Täyteläinen, sopivasti makean-suolainen paisti saa herkullisuutensa, kun liha ensin paistetaan kauniin ruskeaksi ja sen jälkeen haudutetaan currykermakastikkeessa. Resepti toimii hyvin ilman banaaneja ja mandariinejakin, mikäli et pidä niiden makeasta mausta.

Tarvitset:
n. 1/2 kg porsaan ulkofile
150 g pekonisiivuja
2 banaania
1 purkki säilöttyjä mandariineja
3 dl kermaa, ruoanlaittokermaa tai soijakermaa (myös kookosmaito sopii hyvin)
3 tl curryjauhetta
3 rkl mango chutneyta tai makeata chilimaustekastiketta
(1 rkl vehnäjauhoja)
1 valkosipulin kynsi

suolaa, mustapippuria
margariinia, öljyä tai voita paistamiseen

 

Tee näin:
1. Paloittele pekoniviipaleet suikaleiksi ja paista paistinpannulla rapeiksi. Nostele palat keittiöpaperin päälle odottamaan.

2. Poista paistista suurimmat valkoiset kalvokohdat ja viipaloi paisti noin kahden sentin paksuisiksi pihveiksi.

3. Kuumenna ruokalusikallinen voita tai margariinia paistinpannulla. Kun rasva on sulanut, lisää vielä ruokalusikallinen öljyä (esimerkiksi virgin olive oil). Myös pelkkä öljy tai rasva sopii paistamiseen. Paista pihvit kummaltakin puolelta noin kaksi minuuttia, jolloin ne saavat kauttaaltaan kevyesti ruskistetun värin.

4. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla ja nostele ne uuninkestävään vuokaan.

5. Valuta mandariinitölkistä nesteet pois ja kuori sekä viipaloi banaani vajaan parin sentin mittaisiksi viipaleiksi. Asettele hedelmät pihvien päälle.

6. Lämmitä kerma kiehuvaksi paistinpannulla ja lisää curry, valkosipuli (veitsellä murskattuna tai pieniksi silputtuna) ja mango- tai chilikastike. Jos haluat kastikkeesta hieman sakeamman, sekoita vehnäjauhot pieneen kermatilkkaan ja lisää kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kiehahtaa hetki. Kaada kermakastike pihvien ja hedelmien päälle.

7. Ripottele pinnalle valuneet pekoninpalat.

8. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Vinkki: tl tarkoittaa teelusikallista ja rkl ruokalusikallista. Mitat ovat aina tasaisia lusikallisia, ei kukkurallisia. Etenkin currya annosteltaessa kannattaa pysyä annetuissa mitoissa, sillä curry peittää helposti muut maut alleen.

Kommentit  

 
+1 #1 Kokeilunarvoine nLasse L 03.04.2010 08:33
Hei!
Tätä ohjetta kyllä kokeilen jo tänään - vaikutti sen verran hyvältä aineksista päätellen... :-)
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->