Menu
A+ A A-

Porsaan ulkofilee kääröt italialaisittain

Herkulliset ja juhlavaankin tilaisuuteen sopivat lihakääryleet, joissa on aromikas italialainen makumaailma. Samasta reseptistä on helppo kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä oman maun mukaan. Miltä kuulostaa esimerkiksi mozzarella-oliivi-tomaatti-täytteiset lihakääryleet tai pesto-fetajuustotäyte? Porsaan ulkofilee on edullista, hintaa kääryleille syntyy täytteistä, joten kannattaa valita täytteet kukkaron mukaan.

Tarvitset:

8 siivua porsaan ulkofileestä
8 pekoniviipaletta
tuoretta basilikaa
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 valkosipulinkynsi
voita, öljyä
4 dl vettä
noin neljäosa lihaliemikuutiosta tai 1 rkl fondia
1 laakerinlehti
soijakastiketta
kermaa tai soijakermaa
juustoraastetta

Tee näin:

1. Leikkaa ulkofileesiivut n. 1.5 cm paksuisiksi tai osta valmiina siivuina. Nuiji lihanuijalla tai vastaavalla pihvit ohuiksi.

2. Laita kaikkien päälle pekonisiivut, pieneksi kuutioidut tomaatit ja reilusti pilkottua tuoretta basilikaa.

3. Rullaa pihvit ja kiinnitä puisilla coctail-tikuilla tai sido paisteille tarkoitetulla narulla.

4. Sulata nokare voita paistinpannulla ja lisää noin ruokalusikallinen öljyä. Paista lihakääryleet kauniin ruskeiksi kauttaaltaan.

5. Lisää vesi, valkosipuli joko kokonaisena tai pieniksi kuutioituna, pari ruokalusikallista soijakastiketta, lihaliemikuution pala tai fondia ja laakerinlehti. Anna hautua hiljalleen kiehuen noin 15 minuuttia. Voit siirtää kääryleet halutessasi paistamisen jälkeen uunivuokaan ja antaa kääryleiden hautua kastikeliemessä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

6. Lisää loraus kermaa ja kuumenna hetki. Voit sekoittaa halutessasi 1-2 rkl vehnäjauhoja kermatilkkaan, jolloin saat paksumman kastikkeen.

7. Ripottele pinnalle juustoraastetta, tarjoile kun juusto on sulanut.

Vinkki 1: Lihakääryleitä on helppo tehdä suurempikin annos. Yhdestä ulkofileestä saa reilun annoksen.

Vinkki 2: Vaihtelua kääryleihin saa kun käärii pekonisiivun vaihteeksi valmiin lihakääryleen ympäri. Paistettaessa pekoni saa ihanan rapean rakenteen, mutta varo ettet paista liian tummiksi.

Vinkki 3: Erilaista väriä ja makuakin kastikkeeseen saa lisäämällä pari ruokalusikallista ketsuppia tai paprikajauhetta.

Kommentit  

 
0 #2 Joopa jooPekka 22.02.2010 12:07
Tulee myös mieleen "kun epäröit, lisää pekoni"-ohje, jolla kaikesta ruoasta tekee "maukasta" (yleiseen makuun), hoh hoijaa. :zzz
Ilmoita ylläpidolle
 
 
-6 #1 Hmmh....Masa 18.01.2010 08:55
:cry:
Itse olen puoliksi italialainen ja pahoitin mieleni tästä. Pekonia, kermaa, soijakastiketta , ketsuppia, paprikajauhetta .... Tämä on varmaankin yhtä italialaista kuin Saarioisen roiskeläpät. :-?
Huohkista.
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->