- Kategoria: Viikonlopun herkut
Suklainen herkkuklassikko mud cake
Helppo klassikko, aina yhtä herkullinen.
Mud cake, ruotsiksi kladdkaka, suomeksi ei niin herkullinen mutakakku!
Toinen, ehkä vielä parempi mutakakkuresepti löytyy täältä.
Tarvitset:
200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tee näin:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen.
4. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti.
5. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
6. Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
Vinkki: Tarjoile kakku vadelmien, jäätelön tai kermavaahdon kera. Kakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja sopii niin kahvitarjoamiseksi kuin jälkiruoaksikin.
Kuva: Fazer
Kommentit
Tätä reseptiä aion kokeille tänään! Kiitos!