- Kategoria: Viikonlopun herkut
Terveellisemmät keksit
Tavallista terveellisemmät keksit herkutteluun,
Â
Tarvitset:
1 dl hienoa sokeria
1 dl ruskeaa sokeria
1/4 tl suolaa
100 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
1 dl oliiviöljyä (voit korvata osan öljystä omenahillolla)
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl soodaa
1.5 dl suklaamurusia, tai esim. kuivattuja karpaloita tai mustikoita
Tee näin:
1. Sekoita sokeri, vanilliinisokeri, suola, pehmennyt voi ja öljy sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmuna hiljaisella teholla sekoittaen tasaiseksi.
2. Lisää jauhot ja sooda, sekoita kunnes seos on tasainen. Lisää keksien mauste eli suklaa tai marjat varovaisesti sekoittaen joukkoon.
3. Nostele lusikalla pieniä kekoja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jätä keksien varaa niiden uunissa tapahtuvaa laajenemista varten.
4. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Vinkki. Esimerkiksi Sunnuntaisarjaan on tullut myyntiin nyt täysjyvävehnäjauhoja, jotka ovat huomattavasti terveellisempiä kuin valkoiset vehnäjauhot. Ne sopivat sekä suolaisiin että makeisiin herkkuihin.
Katso myös Fazerin karpalokeksien ohjeet (kuvassa) täältä.