Menu
A+ A A-

Marthan pinaattijuustodippi

Martha Stewartin pinaatti-juustodippi vaikuttaa mielenkiintoiselta,

alla pikasuomennetut ohjeet. Katso alkuperäinen ohje ja kuva täältä. Paistos sopii myös esimerkiksi kalan ja vihannesten lisukkeena.

 

Tarvitset:

2 tl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
450 g pinaattia, pilkottuna
1.2 dl maitoa
170 g tuorejuustoa, vähärasvainen sopii hyvin
Worcestershire-kastiketta
Tabascoa tai vastaavaa
n 120 g mozzarella-juustoa pilkottuna
suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun
pieneksi pilkottuja patongin palasia, leipätikkuja eli grissinejä, voileipäkeksejä ym.

Tee näin:

1. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla, lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota kevyesti (5-8 minuuttia).

2. Lisää pinaattisilppu kahdessa erässä. Kun ensimmäinen erä on sekaantunut sipulisilppuun ja hieman kuullottunut, lisää loput pinaatit. Anna hautua noin 5-8 minuuttia.

3. Kaada sipuli-pinaattiseos metalliseen siivilään (jos käytössäsi on muovinen, anna seoksen ensin hieman jäähtyä) ja valuta ylimääräinen neste pois.

4. Lisää paistinpannuun maito ja anna lämmetä. Lisää tuorejuusto sekoittamalla maidon joukkoon, kunnes juusto on sulanut (noin 3 minuuttia).

5. Lisää valutettu sipuli-pinaattiseos, Worcestershire kastike, Tabasco ja lisää puolet pilkotusta mozzarellasta, sekoita seos tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Voitele uuninkestävä laakea vuoka öljyllä tai margariinilla ja lisää seos vuokaan. Ripottele pinnalle loput mozzarellasta.

7. Paista 220-asteisessa uunissa, kunnes pinta kuplii ja on kauniin ruskea, noin 20-25 minuuttia. Tarjoile lämpöisenä dipattavien leipien ja keksien kera.

Evstekysely END-->