Menu
A+ A A-

Kevyt pinaattipiiras

Herkullinen ja nopea piiras sopii mainiosti illanistujaisiin tai vierasvaraksi.

Tarvitset:

filotaikinaa (löytyy kaupasta valmiina pakasteena)
1/2 - 1 sipuli
100 g pinaattia
1 valkosipulin kynsi
100 g halloumia
2 kananmunaa
2 dl maitoa
suolaa tarvittaessa
mustapippuria
voita paistamiseen

Tee näin:
1. Voitele piirakkavuoka ja asettele siihen kolme kerrosta filotaikinaa. Voitele voisulalla kerrosten välit.

2. Kuori ja pilko sipuli kuutioiksi. Lisää paistinpannulle noin 0,5 rkl voita, lämmitä ja kuullota voissa sipulisilppu. Lisää pinaatin lehdet ja valkosipuli. Kääntele varovasti muutaman kerran ja lisää seos piirakkavuokaan.

3. Sekoita kananmunat maidon joukkoon hyvin vispaamalla. Pilko halloumi pieniksi kuutioiksi tai raasta se, lisää maitoseokseen. Mausta seos mustapippurilla ja tarkista tarvitseeko se ripauksen suolaa.

4. Kaada seos pinaattiseoksen päälle ja sekoita se kevyesti niiden joukkoon. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20-25 minuuttia.
Evstekysely END-->