Menu

Rapeat kauralastut

kaurakeksitHieman muhkeammat kaurakeksit
 
Tarvitset 1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1 rkl siirappia
50 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
1 rkl maitoa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
 
Sekoita ainekset hyvin ja ota taikinasta kahdella ruokalusikalla pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle, yhteensä noin 20 kpl. Paista 175 asteessa 7-8 minuuttia, jopa hieman yli, uunista riippuen. Keksit ovat valmiita, kun ne ovat hieman ruskettuineita reunoista, mutta keskus vielä vaalea. Psst. kannattaa tehdä heti tupla-annos.
 
Tein nuorena kaurakeksejä melkein viikottain ja ne hävisivät pelliltä hetkessä. Osa katosi jo taikinana parempiin suihin. Näistä tulee lastumaisempia, ja ne myös palavat herkemmin, joten kannattaa olla tarkkana.

kauralastutTarvitset:
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
75 g voita tai margariinia

Tee näin:

1. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä.

2. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja nosta sille ruokalusikalla pieniä taikinakekoja. Asettele keot riittävän kauas toisistaan, koska taikina leviää tasaiseksi lastuksi (6 kpl/uunipelti).

4. Paista noin 5 minuuttia 200 asteessa tai kunnes kaurakeksit ovat kevyesti kullanruskeita.

Kommentit  

 
0 #1 kivaaGuest 16.08.2013 20:43
:o :o :o kokelen
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->