Menu
A+ A A-

Takuusuosikki: Tonnikalapiirakka

piirakkaTämä resepti on ollut käytössä jo yli 20 vuotta ja edelleen se maistuu yhtä hyvältä niin aikuisille kuin lapsillekin. Kannattaa kokeilla samaa reseptiä siten, että korvaa tonnikalan sipuli-pekonitäytteellä. Myös pelkkä haudutettu sipuli sopii mainiosti, mutta silloin se vaatii mausteeksi lisäksi yrttejä.


Tarvitset:

100 g voita tai margariinia
3 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
3-4 rkl vettä

3 kananmunaa
2 prk kermaviiliä (tai 3 dl maitoa tai kermaa)
1 prk tonnikalaa (mieluiten paloina öljyssä)
noin 150 g juustoraastetta
mustapippuria, suolaa
sitruunaa


Tee näin:

1. Nypi rasva ja jauhot keskenään tai sekoita vatkaimella. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikina pysyy koossa.

2. Painele taikina voideltuun vuokaan siten, että ympärille jää hieman reunojakin.

3. Paista piirakkapohjaa ilman täytettä noin 10 minuuttia 225 asteen lämmössä ja valmista sillä aikaa täyte.

tonnikalapiiraspala4. Valuta tonnikalapurkista ylimääräinen öljy pois. Sekoita täyte. Lisää kulhoon kananmunat, kermaviilit (tai maito), tonnikala ja juustoraaste. Purista joukkoon sitruunan mehua.

5. Mausta seos mustapippurilla, tarvittaessa lisää hieman suolaa.

6. Lisää täyte puolikypsälle pohjalle ja kypsennä edelleen 20-30 minuuttia.

Vinkki 1. Voit ripotella tuoretta persiljaa valmiin piirakan päälle.

Vinkki 2. Tonnikalan voi korvata myös kevyesti haudutetulla sipuli-pekoniseoksella (1 pkt pekonia pienittynä + 6 sipulia) tai pelkästään sipulilla (8 kpl), joka on maustettu yrteillä, esim rakuunalla. Myös purjo sopii sipulin lisukkeeksi ja mausteeksi, sitruunan voi jättää pois.

Evstekysely END-->