- Kategoria: Viikonlopun herkut
-
Mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä
Helppo, nopea ja herkullinen. Eli loistava ratkaisu silloin, kun makeannälkä tai vieraat yllättävät.
Tarvitset:
100 g leivontamargariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
Täytteeseen:
200 g mustikoita tai muita marjoja/hedelmiä
2 dl kermaviiliä (1 purkki)
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria
Tee näin:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vispilällä.
2. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin, lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi ryynimäiseksi taikinaksi.
3. Voitele matala paistovuoka margariinilla tai öljyllä ja painele taikina sen pohjalle ja noin 2 cm korkuisiksi reunoiksi. Jauhottamalla kädet, onnistuu levittäminen helpommin.
4. Jos mustikat ovat pakasteesta, lisää niiden joukkoon 1 kukkurallinen ruokalusikallinen perunajauhoja. Se sitoo kosteutta marjojen sulaessa.
5. Sekoita kermaviili, kananmuna, vanilliinisokeri ja sokeri keskenään ja levitä se tasaisesti piirakan päälle.
6. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!