Menu
A+ A A-

Mokkaruudut - Kärleks mums

MokkaruudutMokkaruudut, meillä Kärleks mums -nimellä tunnetut, ovat oikea ysäriherkku. Meillä näitä "aitoja mokkaruutuja" on tehty tällä reseptillä jo 70-luvulta asti. Tästä on syntynyt paljon variaatioita, mutta nyt pitkästä aikaa tätä reseptiä kokeillessa, ei ne toiset enää kelpaa. Tällä reseptillä syntyy pellillinen melko vikkelästi, siksi mokkaruudut ovat varmaan niin suosittuja esim. koulujen myyjäisissä.

 

 

 

Tarvitset:

2 kananmunaa

3 dl sokeria eli 2 kk (Kyllä, ennen käytettiin usein kahvikuppia mittana, 1 kk = 1,5 dl. Käytä kahvikuppia, ei -mukia.)

4,5 dl eli 3 kk vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl tummaa, esim. VanHouten kaakaota

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl eli 1 kk maitoa

150 g leivontamargariinia

 

Päälle:

100 g leivontamargariinia

3 dl eli 2 kk tomusokeria

5 rkl kylmää kahvia

2 tl vaniljasokeria

1 rkl tummaa, esim. VanHouten kaakaota

Halutessa kookoshiutaleita pinnalle koristeeksi.

 

Tee näin:

1. Vispaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää loput aineet (margariini sulatettuna).

3. Kaada voipaperilla peitetylle reunalliselle uunipellille.

4. Paista 250 asteessa 7-10 minuuttia.

5. Anne leivonnaislevyn jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla sen esimerkiksi avoinaisen ikkunan eteen.

6. Sulata täytteen margariini ja lisää muut aineet.

7. Kaada valmiiksi paistetun ja jäähdytetyn pohjan päälle.

8. Lisää halutessasi hieman kookoshiutaleita pinnalle ja anna täytteen jähmettyä.

9. Leikkaa reunukset pois ja loput siisteiksi neliöiksi. Keitä kahvit ja nauti!

Evstekysely END-->