- Kategoria: Viikonlopun herkut
Arriba! Mexican Beef Enchilada
Arriba! Nyt tehdään meksikolaista kotiruokaa. Älyttömän maukasta ja uskomattoman helppo ruoka. Tätä voisi tehdä jopa parikymmenhenkiselle vierasporukalle. Käytimme valmiskastiketta enchiladojen päällä, mutta itsetehtykin onnistuu helposti. Siihen tarvitaan chipotletahnaa, jota löytyy kaupoissa tacojen lähettyviltä. Inspiraationa oli Tex mex -keittokirja, josta syntyi tällainen versio. Jauhelihan voi korvata myös pavuilla tai kanalla. Buen provecho - hyvää ruokahalua!
Tarvitset:
n. 500 g jauhelihaa (me käytimme tavallista sika-nautaa)
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 pientä paprikaa
1 rkl chipotletahnaa ja/tai 1 tl chilijauhetta (toisen voi jättää poiskin, jos ei halua niin vahvaa)
2 tl kanelia
2 tl fariinisokeria
suolaa
mustapippuria
1/2-1 dl ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia
2 dl tomaattikastiketta (katso resepti täältä tai kuvan valmiskastike)
2 dl juustoraastetta
8-13 tortillalettua
öljyä paistamiseen
Tee näin:
1. Pilko sipulit, valkosipuli ja paprikat. Kypsennä jauhelihaa hieman ja lisää vihannesseos. Vihanneksia voi olla suurinpiirtein saman verran kuin jauhelihaa, tai jopa enemmän.
2. Lisää chipotlekastike ja/tai chilijauhe, kaneli, fariinisokeri ja suolaa sekä pippuria maun mukaan.
3. Lisää lopuksi ranskankerma tai jogurtti ja sekoita.
4. Laita 2 ruokalusikallista jauhelihaseosta tortillaletulle, kierrä rullalle ja aseta voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan saumakohta alaspäin. Tee samalla tavoin lopuille tortillaletuille.
5. Lisää tomaattikastike ja juustoraaste enchilladojen päälle.
6. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä.
Itsetehtyjen tortilla-lettujen resepti löytyy täältä.
KLIKKAA TÄSTÄ Ruokamenojen Tejano-soittolistaan.
Itsetehdyn tomaattikastikkeen resepti löytyy täältä.
Vinkki: Enchiladoja voi tehdä puolivalmiiksi parin kappaleen annoksiksi ja pakastaa. Käytä ne uunissa vasta kun ovat sulaneet.