Menu
A+ A A-

Kahden kalan kastike

Helppo ja maistuva kalaruoka, joka riisuu ennakkoluuloista ne jotka eivät yleensä pidä kalaruoasta. Tärkein tae onnistumiseen on ruodottomat fileet.

Tarvitset:

esim. pienet siika- ja lohifileet tai osa suuremmasta
suolaa, mustapippuria
ruisjauhoja
1 iso sipuli
1/4 liemikuutio tai lusikallinen kalafondia
1 rkl Dijon-sinappia
2 dl vettä
2 dl kermaa
2 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
(1 rkl manchestersauce)
(1 rkl makeata chilikastiketta)

1. Sekoita ripaus suolaa ja mustapippuria ruisjauhoihin ja kieritä kalafileet.

2. Sulata nokare voita (mieluiten suolatonta voita) paistinpannulla ja paista kalafileen nahkapuoli alaspäin pari minuuttia.

3. Käännä file ja poista nahka. Jatka vielä hetki paistamista. Nosta syrjään.

4. Kuullota sipulisilppu kullan vaaleaksi, älä ruskista.

5. Lisää 2 dl vettä ja liemikuutiopala tai kalafondi sekä Dijon-sinappi.

6. Lisää kerma ja maito sekä ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Voit sekoittaa vehnäjauhot etukäteen pieneen tilkkaan maitoa, niin vältyt varmasti paakuilta.

7. Lisää suolaa varovasti ja ripaus mustapippuria. Maustekastikkeet lisätään myös tässä vaiheessa jos haluat niitä käyttää.

8. Anna kalakeitoksen putrata rauhassa pienellä lämmöllä hetken. Tarjoile keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai riisin kanssa.

Evstekysely END-->