Menu
A+ A A-

Viikonlopun viikuna-antipasto

viikunaOletko törmännyt hedelmätiskillä jo viikunaan? Monille kuivattu viikuna on tuttu, mutta kokeile tätä makeansuolaista hedelmää myös tuoreena. Sellaisenaan sen maku on monen mielestä hieman erikoinen, mutta jos lisäät sille oikeat kaverit kylkeen, alkaa aivan uudenlaisia maku-ulottuvaisuuksia tulla esiin. Tämä antipastolautanen tuo viikonloppuun juhlaa ja sopii mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi kuohuviinin kanssa.

Tarvitset:

tuoreita viikunoita

juustoa (oman maun mukaan esim. sinihomejuustoa, mozzarellaa tai brietä)

ilmakuivattua kinkkua

tuoretta basilikaa

(cashew-pähkinöitä)

(hunajaa)

Tee näin:

1. Kuori viikunat, mutta vain siinä tapauksessa, että niiden kuori on paksua. Leikkaa lohkoiksi.

2. Paloittele juusto suurehkoiksi suupaloiksi. Käsin lohkotut palat tuovat annokseen rustiikkia maalaistunnelmaa.

3. Valitse kaunis matala lautanen tai tarjoiluastia ja asettele viikunalohkot, juustopalat ja ilmakuivatut kinkkuviipaleet. Kieputtele puoliksi leikattuja kinkkuviipaleita annoksen päälle kauniisti tai pyöräytä niistä ruusukkeita.

4. Lisää pieniä basilikanlehtiä annoksen pinnalle sekä halutessasi hieman cashew-pähkinöitä.

5. Valuta halutessasi ohuena nauhana hieman hunajaa annokseen. Tarjoile sormiruokana tai pienten haarukoiden kanssa syötäväksi. Myös maalaisleipäpalat sopivat tämän antipastolautasen kylkeen tarjottavaksi.

Vinkki! Jos tuoreita viikunoita ei ole saatavilla, kokeile käyttää kuivattuja. Ne ovat hyvin makeita, mutta sopivat mainiosti pekoniviipaleeseen kiedottuina ja kevyesti pannulla paistettuina.

 

Evstekysely END-->