Menu
A+ A A-

Näyttävä ja nopea - mätiä, munia ja sipulia

matiKeitetyt kananmunapuolikkaat mätinokareella, pieni tillinoksa koristeena. Tämän yksinkertaisempaa ja herkullisempaa coktailpalaa saa etsiä. Kokeile myös juhlaillallisen alkuruokana tai joulupöydän alkuruokien juhlistajana. Toinen versio on syödä mätiä paahtoleivän kanssa, siitä syntyy kokonainen illan menu. Alla kummankin ohje. Mädin voi korvata myös katkaravuilla.

MÄTIVENEIDEN OHJE

Tarvitset:

Kananmunia
Mätiä (esim. kirjolohen tai siian mätiä)
Creme fraishea
Sipulisilppua
Tilliä

Tee näin:

1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia, siirrä kattila kylmän vesihanan alle ja jäähdytä munia kunnolla. Jäähdyttämisen avulla irtoaa munan kuori helpommin.

2. Leikkaa kananmunat pituussuunnassa puolikkaiksi ja silppua keltasipuli.

3. Asettele kananmunapuolikkaat kauniille tarjoiluvadille, lisää niiden päälle noin vajaa ruokalusikallinen mätiä sekä pieni tillin oksa. Tarjoile.

Vinkki! Tarjoile mätiveneet vasta viime hetkellä jääkaappikylmänä.

 

MÄTILEIPIEN OHJE

Tarvitset:

Vaaleata paahtoleipää
Voita (tai margariinia)
Mätiä (esim. kirjolohen tai siian mätiä)
creme fraichea tai smetanaa
iso keltainen sipuli
tilliä

Tee näin:

1. Kuori ja silppua sipuli pieniksi kuutioiksi. Mikäli sinulta löytyy kannellinen tarjoiluastia, käytä sitä, ettei sipulin tuoksu valtaa koko pöytää.

2. Laita mäti tarjoilukulhoon. Mikäli kyseessä on illanistujaiset, on kulho hyvä asetella suuremmalle vadille, jossa on jääpaloja tai -murskaa.

3. Varaa tilliä sekä creme fraiche tai smetana omiin tarjoiluastioihin.

4. Paahda pöytäseurueen kanssa paahtoleipiä, voidelkaa kevyesti voilla, lisätkää päälle lusikallinen mätiä, sipulisilppua ja päälle nokare creme fraichea tai smetanaa. Päälle koristeeksi pari pientä tillin oksaa. Herkutelkaa!

Vinkki! Mäti ei kestä säilyttämistä, mutta laita se heti ostettuasi pakastimeen ja sulata vasta 2-3 tuntia ennen tarjoamista.

Kuva Bigstock

Evstekysely END-->