Menu
A+ A A-

Säästövinkit

Sentinvenyttäjä 1

Osta minierissä. Loppusumma pyöristetään aina lähimpään viiteen senttiin. Ostamalla tuotteen kerrallaan ja valitsemalla esimerkiksi irtokarkkeja niin, että summa loppuu aina kahteen senttiin, säästät nuo kaksi senttiä jokaisella ostokerralla.

Sentinvenyttäjä 2

Kodin energiasta noin puolet kuluu lämmitykseen. Suositeltava lämpötila on 20-22 celsiusta, makuuhuoneissa sitäkin alhaisempi. Tarkista huoneiden lämpötilat - yksi aste huonelämpötilassa merkitsee viittä prosenttia lisää lämmityksen sähkölaskussa.

Sentinvenyttäjä 3

Hehkuttaako pakastin ja jääkaappi turhaa kylmyyttä? Mittaa ja säädä optimaalinen lämpötila: jääkaappi + 5 astetta ja pakastin -15 astetta. Sulata pakastin jos jäätä on yli sentin paksuinen kerros. Ja vielä viimeinen silmäys: ovatko ovien tiivisteet kunnossa?

Sentinvenyttäjä 4

Veloittaako sähköyhtiösi vähemmän yöllä käytetystä sähköstä? Tarkista voitko käyttää yösähköä hyväksi talon lämmityksessä. Ehkä yösähköajat sopivat myös saunomis-, tiskaamis-, ja pyykkäämisajoiksi.

Sentinvenyttäjä 5

Paukkuuko ulkona pakkanen? Käytä apulämpönä takkaa, jos omistat sellaisen. Pue villasukat ennen kuin säädät lämmitystä kovemmalle. Tarkista ikkunoiden ja ovien tiivisteet. Ja verhot kiinni yöaikaan, ne vastaavat kolmatta ikkunalasia.

Sentinvenyttäjä 6

Pakastin on hyvä keksintö, mutta pakasteiden sulattaminen mikrolla ei. Sulata pakastetut ruoat jääkaapissa, niin saat ilmaista lisäkylmyyttä jääkaappiin.

Sentinvenyttäjä 7

Muovipussit ovat muutenkin pannassa niiden huonon ekomaineen vuoksi. Mikset siirtyisi kangaskassiin, samalla säästät jopa 40 euroa vuodessa. Ja kaupan päälle säästät luontoa ja saat hyvän mielen.

Sentinvenyttäjä 8

Euron maksava tapa, vaikkapa kupillinen kahvia, merkitsee vuodessa yli 150 euron menoerää. Parin euron iltapäivälehti jo yli 300 euroa. Laittamalla saman rahan säästöön päivittäin, on lomakassa tai vararahatilanne jo paljon parempi.

Sentinvenyttäjä 9

Astianpesukoneen käyttäminen on edullisempaa kuin käsin pesu, kunhan pesee vain täysiä koneellisia. Poista vain suurimmat roskat astioista, koska juoksevan veden alla huuhtelu kolminkertaistaa vedenkulutuksen.
Evstekysely END-->