Menu
A+ A A-

Päivän ravintovinkki: proteiineja ja hyviä rasvoja

Avocado-toastAvokado ja uppomuna tai 6-7 minuuttia keitetty kananmuna on oikea energiapakkaus. Erinomainen välipala tai kevyt työpaikkalounas. Leiväksi vielä kokojyväleipää tai 100% kauraleipää. Uusi suosikkini on Fazerin pehmeä puikula. Kevyesti paahtamalla ehkä vielä parempaa.

Miten tunnistat onko avokado kypsä?

Oikean kypsyyden omaava avokado on hieman pehmeä, mutta vielä napakka. Puristaminen saa kuitenkin avokadon kypsymään nopeammin, joten parempi tapa on irrottaa sen kanta. Jos kanta irtoaa helposti ja sen alta paljastuu vaaleanvihreää avokadon lihaa, on se sopivan kypsä.

Entä miten avokadon saa kypsymään nopeammin?

Jos kuitenkin tuli valittua liian raaka, laita avokado folion tai muovipussin sisään kypsymään huoneenlämpöön. Sujauttamalla omenan mukaan, kypsyy se vielä nopeammin.

Voiko avokadon siemenestä kasvattaa huonekasvin?

Peitä siemen puoliksi kosteaan multaan tai liota pari päivää sitä ensin vedessä. Kasvi itää hitaasti, mutta alkuun päästyään kasvaa vauhdilla.

Käy tykkäämässä meitä Facebookissa tai Instassa, niin saat vinkit aina heti tuoreeltaan. Helppo tapa säästää rahaa ja syödä hyvin. Löydät meidät myös Twitteristä ja Pinterestistä. 

#ruoka ja #juoma. #avokado #avocado #kananmuna #proteiini #valipala #tyopaikkalounas #leipa #fazer Kuva BigstockPhoto

Evstekysely END-->