Menu
A+ A A-
  • Kategoria: Uutiset

Ruokamyynti syrjäytti autohuollon

Huoltoasemat ovat mullistuneet viimeisen kymmenen vuoden kuluessa: yhä harvemmin asemilla on tarjolla auton huoltoa, entistä useammin niissä voi tehdä ruokaostoksia. Liikennemyymälöiden etuna on se, että ne ovat avoinna myös viikonloppuisin. Tämä käy ilmi Kuluttajatutkimuskeskuksen tuoreesta huoltamopalveluja käsittelevästä työselosteesta.

Öljy-yhtiöt eivät itse huolehdi ruokamyynnistä, vaan ruokakauppaa käydään asemilla suurten päivittäistavaraketjujen yhteistyön turvin. Nesteen asemien yhteydessä ruokakaupat ovat kauppiasvetoisia K-marketteja, ABC-ketjulla on taustalla S-ryhmä. Ison liikenneaseman marketissa voi olla jopa pienen supermarketin valikoimat. Huoltamoiden päivittäistavarakaupan myynnin markkinaosuus liikenneasemamarketit mukaan lukien nousi 4,6 prosenttiin vuonna 2007 koko päivittäistavarakaupasta. Vuonna 2006 vastaava luku oli 4,4 prosenttia.

Lähde ja lisätietoja: www.kuluttajatutkimuskeskus.fi

Kommentit  

 
0 #1 Näinhän se meneePAutoilija 28.02.2011 15:20
No tuttu kuviohan tämä on, odottelenkin jo, koska nämä [sensuroitu]via nor.fi/ liikkeet alkavat myydä Kotipizzaa ja muuta "tarpeellista".
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->