Menu
A+ A A-
  • Kategoria: Uutiset

Kaikkien aikojen juhlat

yokakkuPerheessämme vietettiin jo toista kertaa ylioppilasjuhlia - kumpaankin haluttiin kunnon pitopöydät. Tällä kertaa teimme samalla remonttia taloon, joten tarjoilut tilattiin valmiina. Siinä meni hetki jos toinenkin, kun tuore ylioppilas itse kävi vaihtoehtoja läpi yli 40 hengen tarjoiluiksi. Vieraat kiittivät, ettei moista pitopöytää ole koskaan ikinä nähnyt tai maistanut.

Villa Sofiasta on tullut meille pitkäaikainen tuttavuus. Joskus joulun tienoilla tilasimme ensimmäistä kertaa aitoja karjalaiseen tyyliin tehtyjä karjalanpiirakoita. Maku on uskomaton ja autenttinen, joten niitä olemme tilanneet useasti sen jälkeenkin. Myös kinkkupiiras lämpimänä toimitettuna, joulupöydän savulohi kurpitsahillokkeella ja ravintolapäivilläkin tarjolla ollut kukkoa viinissä eli Coq au vin ovat kaikki olleet huikean maukkaita. Siksi tytär piti selviönä, että Villa Sofia olisi suolaisten ruokien toimittaja - onneksi ehtivät ottaa tilauksemme=)

 

 

valimeren vuohenjuustosalaattiPöydän alkuun aseteltiin tyttäreni itse leipomat saaristolaisleivät ja äidin ihana suolalohi. Niitä seurasi Villa Sofian herkut. Välimerellinen vuohenjuustosalaatti ja kielen mukanaan vievä Caesars salaatti sekä niiden viereen tutuksi tullutta kinkkupiirasta juhlavammilla aineksilla tehtynä ja ihanina pieninä pyöreinä annospaloina. Tähän tapaan ei piirasta ole ennen tarjoiltu, mutta Sofian keittiö otti haasteen vastaan ja toteutti ne upeasti! Salaattien jälkeen oli muhkea tarjotillinen ihanalla tonnikalamoussella täytettyjä tuulihattuja sekä kaksi todella pikkutarkasti ja taidokkaasti koristeltua herkullista voileipäkakkua: kinkku- ja katkarapu-lohi.

ceasar salaatti iso

Päätähdeksi tilattiin nuorelta taitajalta, Japanissa Michelin-ravintolassa jälkiruokakokkinakin harjoittelussa olleelta, the Show Stopper (kuvassa). Tytär antoi taiteilijalle vapaat kädet, mutta mainitsi varmuuden vuoksi, että teemana on vaaleansininen, uskomatta että sitä kuitenkaan olisi tulossa. Niin alkoi suunnitelman raapustaminen kynällä ja tarkentavien kysymysten tekeminen. Mitä haluttaisiin täytteeksi? Vaihtoehdot kuulostivat kaikki yhtä huikeilta, mutta päätös oli yksimielinen, suklaakakku Nutella-taytteellä. Lisukkeena suloisia sinisiä sitruunan ja vaniljan makuisia macaronseja. Kuva puhukoon puolestaan, kaikki käsityönä tehtyä, ylioppilashatun kultaista lyyraa myöten! Tätä kakkua kuvattiin jokaisen vieraan toimesta ja kuvat levisivät Facebookissa nopeasti.

Petris Chocolate Room valikoitui suklaakakkujen toimittajaksi. Tilasimme kolmen kinkkupiirakatsuklaan mousse -kakun sekä vadelma-valkosuklaakakun. Hyviä olivat kumpikin, etenkin moussekakkua kehuttiin. Erityiskehut superystävällisestä palvelusta! Lisäksi tytär oli tehnyt kaksi ihanaa mansikkajuustokakkua.

Koko tarjoilun aloitti luonnollisesti kuohuviini - Tallinnasta haettu. Kummallista ja outoa tuollainen juhlajuomien roudaaminen lahden toiselta puolelta, mutta kun hintaeroa kertyy 200 euroa, on se todellinen vaihtoehto aika monelle. Ylioppilaalle ostettiin myös piccolopullo Blue Nun -kuohuviiniä kultahippusilla. Tätä vinkkiä voi suositella! Kun ensimmäinen lasi oli tyhjentynyt, oli kultahippuset laskeutuneet aina lasin pohjalle ja nousivat iloisesti kimaltelemaan, kun päälle kaatoi mitä tahansa tavallista kuohuviiniä. Juhlavieraille tarjottiin kuivaa Dom Lucianoa. Täysin uusi tuttavuus ja hirveä riski, mutta osoittautui erittäin hyväksi. Hieman yli 40 hengelle riitti seuraavaan aamuun (kyllä, viimeiset lähtivät aamukuudelta kotiin) neljä laatikollista. Pari laatikkoa jäi lisäksi kesän omiksi tarpeiksi.tuulihatut tonnikala

Näistä oli nämä juhlat tehty ja tunnelma oli taianomainen. Itselle jäi lähinnä kahvin keitto ja isännälle skumpan tarjoilu. Mikään ei loppunut kesken, vaan seuraavalle päivälle riitti vielä vähän maistiaisia. Kyllä kannatti! Kiitos ihanat herkkujen tekijät ja juhliemme tarjoilujen hengettäret <3

 

 

 Käy tykkäämässä meitä Facebookissa, niin saat vinkit aina heti tuoreeltaan. Helppo tapa säästää rahaa ja syödä hyvin. Löydät meidät myösTwitteristäPinterestistäGoogle+ -sivuilta ja Instagramista.  #ruoka ja juoma.

voileipakakku katkarapu lohi

voileipakakku kinkku

kultaskumppa

Evstekysely END-->