Menu
A+ A A-
  • Kategoria: Uutiset

Tuliaisia lapista: trendikkäät karpalot hilloksi

karpalohilloKarpalolla on paljon terveysvaikutuksia ja siitä ollaan kiinnostuneita mm. Aasiassa, mustikan rinnalla. Nämä karpalot löysivät tiensä purkkiin hillon muodossa. Hillosokerilla rakenteesta saa kiinteämmän ja kauniin kuin tavallisella sokerilla tehtynä. Karpalohillo maistuu lihan kanssa sekä erilaisten juustojen ja suolakeksien parina.

Karpalon on puolukan sukulainen ja siksi melko hapan. Mikäli haluaa vähentää silti sokerin määrää, on tilalle lisättävä säilöntäainetta tai pakastaa hillo sen säilyvyyden takaamiseksi. Samalla reseptillä onnistuu myös puolukkahillo.

Itse tehdyn hillon nostaminen pöydälle tuo niin hienon ja ylpeän fiiliksen, että sitä voi todellakin suositella. Ja ne valmistuvatkin ihan hetkessä, ilman kummempia kommervenkkejä. Hilloa voi tehdä melkeinpä mistä vain: marjoista, hedelmistä tai vaikka kesäkurpitsasta. Hienolla sokerilla tehdyn hillon ohjeen löydät täältä. Ei muuta kuin purkittamaan!

psst. näistä saa mainioita lahjoja jouluksi =)

Tarvitset:
300 g marjoja
pieni loraus vettä (alle 1/2 dl)
2 dl hillosokeria

Tee näin:
1. Puhdista marja ja laita ne sekä vesitilkka kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää hillosokeri koko ajan varovasti sekoittaen.
3. Hauduta hilloa kiehumisen rajoilla noin 15 minuuttia ja anna sen jäähtyä hetki.
4. Kaada hillo puhtaaseen tölkkiin ja säilytä viileässä.

Käy tykkäämässä meitä Facebookissa, niin saat vinkit aina heti tuoreeltaan. Helppo tapa säästää rahaa ja syödä hyvin. Löydät meidät myösTwitteristäPinterestistäGoogle+ -sivuilta ja Instagramista.  #ruoka ja juoma.

Evstekysely END-->