Menu
A+ A A-
  • Kategoria: Uutiset

Aamiainen ranskalaisittain - café au lait ja croissant

ranskalainen aamiainenCafé au lait, tai café creme kuten ranskalaiset itse siitä usein käyttävät, maistuu pehmeän makuiseen kahviin tottuneelle scandille. Se on sekoitus tummapaahtoista kahvia ja kuumennettua maitoa - 50/50% suhteessa - riippuen hieman makutottumuksista. Itse pidän hieman enemmän maitoa sisältävästä ja lisään tähän kahviin usein pienen ripauksen sokeria, vaikka en sitä muuten kahvissa käytä. Lisää kahvilaaduista voit lukea Baristat.fi-sivulta.

Seuraksi hyvä croissant ja juuri puristettu tuoremehu, siinä täydellisen aamiaisen resepti. Paistovalmiin tuubissa myytävän croissantin syö mieluusti, mutta jos mahdollista, käy hakemassa esimerkiksi Rezen leipomosta tai jälleenmyyntipisteestä aidot croissantit.

Sujuvaa ranskaa tärkeimmistä ruokailuun liittyvistä asioista voi harjoitella täällä, Ylen abi-treeni-sivuilla. Bon appetit!

Kuva: Nizzalainen aamiainen/Ruokamenot

Käy tykkäämässä meitä Facebookissa, niin saat vinkit aina heti tuoreeltaan. Helppo tapa säästää rahaa ja syödä hyvin. Löydät meidät myösTwitteristäPinterestistäGoogle+ -sivuilta ja Instagramista.  #ruoka ja juoma.

Evstekysely END-->