Menu
A+ A A-
  • Kategoria: Uutiset

Mietintää juhlaruuista, hävikistä ja yksi helppo-ohje arkeen

tuulihatutYltiöpäisen kokkaamisen jälkeen tekee mieli jotain erilaista - ja mielellään jonkun toisen laittamana. Meillä on jo vakioksi tullut ratkaisu: ottaa yhteyttä Maison Villa Sofiaan. Jouluksikin tilasimme aitoja kunnon karjalanpiirakoita, ihanaa kastiketta kalan kanssa ja aaton aatolle kinkku-parsa-piirakan. Uuden vuoden menu koostettiin Villa Sofian herkullisesta ceasar-salaatista sekä tonnikalatuulihatuista. Ihanan makuisia ja juhlavaa hetkessä.

Joulun jälkeen on ollut vuorossa jo vuosia joulupizza. Yleensä valmispohjille tehtynä - koska laiskottaa - ja päällisiksi kaikki mahdolliset joululta ja välipäiviltä ylijääneet ainekset. Nyt tuli kolmea eri laatua: tonnikala-sinihomejuusto, hirvilihapulla-Västerbottenost-vihanneshöystö sekä edellisenä päivänä ylijääneestä ruuasta mustapekkabroileri-pizza. Kaikkiin kastikkeeksi valmis välimerellinen pastakastike ja päälle sipuli- ja tomaattiviipaleita sekä juustoraastetta. Kyllä maistui ja hävikki tuli hoidettua 100-prosenttisesti. Jäi hyvä mieli.

ceasarsalaattiViimeisenä välipäivien vinkki, joka sopii hyvin viikonlopun helpoksi herkutteluksi tai ihan arkeenkin. Citymarketissa on ajoittain tarjouksessa lihatiskin tuntumassa härkäruukku (19,90 e/kg). Se on hieman jytyn makuista sellaisenaan, mutta kokeilepä näin: hauduta härkäruukku kypsäksi padassa tai isolla paistinpannulla ja lisää lopuksi 1-1,5 dl kuohukermaa. Sopii tarjottavaksi ranskalaisten, lohkoperunoiden tai riisin kanssa. Rippeet sopivat tumman leivän päällä syötäväksi.

Hyvää alkanutta vuotta 2016!

 

joulupizza kopio

 

 

 

 

 

 

harkaruukku

Evstekysely END-->