Menu
A+ A A-

Herkullisia välipaloja ja nopeasti pöytään -ruokia

makkaraleipa_w320 Välipalojen suosio on kasvanut. Välipala tehdään usein kiireessä ja silloin tulee napanneeksi helpolta näyttäviä ja usein ravintoarvoiltaan kehnohkoja ruokia. Lihapiirakka tai pasteijat esimerkiksi ovat lisäksi rasvaisia.

Tässä vinkiksi helppoja välipaloja ja ruokia pikkunälkään. Juustoa ja rasvoja kannattaa käyttää arkiruokailussa vain kevyesti ja säästää täyteläisimmät juustolla kuorutetut herkut viikonlopun herkutteluhetkiin.


Nopeasti valmistuvia välipaloja:

Uunileivät (kuvassa)
Ruisleipäpizzat

Mozzarellaleivät
Tortillat ja tacot

Hyvä välipala ja arjen kiireessä nopeasti lämmitettävä ruoka syntyy helposti etukäteen valmistetusta ruoasta. Näiden lämmittäminen on yhtä helppoa kuin valmisannosten, mutta ne ovat ruoka-arvoiltaan, maultaan ja hinnaltaan paljon parempia. Sunnuntaina tehty ruoka auttaa kiireisimpien hetkien yli melkein torstaiksi asti. Muista säilyttää ruoka huolellisesti kylmässä, jolloin sen säilyvyys on parhaimmillaan.

Nopeasti pöytään -ruokia:

Pasta bolognese sopii hyvin myös kerta-annoksina pakastettavaksi spagetin kanssa.
Lohipiirakka ja lihatäytteiset piirakat sekä pizzat ovat hyviä itsetehtyjä valmisruokia ja välipaloja.
Kasvisraastepihvit maistuvat hyvältä keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa tai leivän päällä.
Uunimakkara maistuu hyvin lämmitettynäkin. Salaatti keventää annosta.
Lihapullat ja kebakot maistuvat hyviltä kylminäkin. Lihapullista saa kivan välipalan pujottamalla niitä vartaaseen kirsikkatomaattien kanssa.
Spagetti carbonara maistuu hyvältä lämmitettynäkin ja kaipaa seurakseen vain salaattia tai tomaattia.
Helppo ja halpa keitto pekonilla maustettu peruna-vihanneskeitto on kevyt, ruokaisa ja edullinen.
Ruokaisa salaatti taipuu vaikka kuinka moneksi erilaiseksi versioksi sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. Sekoita valmiiksi isompi kulhollinen, josta on helppo ottaa.
Tortellineista ateria. Valmistortellinit ovat heti kypsennyksen jälkeen hyviä, mutta evääksi tai välipalaksi ne pitää valmistaa ihan omalla tavalla. Halpa herkku.

Kommentit  

 
0 #1 välipala/herkkuMinsku 13.02.2012 14:45
Heips! olisikohan mitään hyvää, helppoa ja pientä välipala ehdotusta? On vaan kivaa tehdä itse pikkuisia välipaloja, mutta olisihan kivaa myös jos ne olisi herkullisia, mutta kun ei noista kirjoista oikein löydy kuin isoja torttuja, kakkuja ja keksi ohjeita, kun välipalatkin ovat kirjoissa myslejä, jogurtteja tai leipiä. eikä löydy mitään pientä herkkua niin kuin pikku leivät. ei kyllä jaksa koko ajan niitä tehdä niin ei oikein ruoka kaan välipalaksi maistu.... olisi kiva jos kirjoittaisitte viestejä hyvistä ehdotuksista jos löytyy, kiitos!
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->