Menu
A+ A A-

Juhlan järjestäjän opas

Fazukermakinuski_ja_suklaaRippijuhlat, kastejuhlat, häät, syntymäpäivät, päättäjäiset, valmistujaiset, ylioppilasjuhlat, juhlat muuten vaan... Juhlan järjestäjä pääsee helpommalla, kun apuna on suunnittelulista.

Juhlapaikka

- juhlapaikan päättäminen ja mahdollisesti varaaminen

- onko tuoleja, pöytiä, parkkipaikkoja riittävästi? Voisiko osan huonekaluista lainata tutuilta ja kysyä saako naapurin pihalle parkkeerata?

Kutsukortti

- kutsukortit tai nykymuodossa sähköpostikutsut sekä mahdolliset tekstiviestit, puhelimitse kutsuminen. Pyydä vastaus kutsuun esimerkiksi viikkoa ennen juhlapäivää, niin osaat arvioida tarjoilut paremmin.

Tarjoilu

- mieti mitä haluaisit tarjota. Onko kyseessä ruokajuhla, grillijuhla vai kakkukahvit. Tai jokin erikoisteema.

- Lapset pitävät makeasta ja jos suolaista on tarjolla, ihan perusnakeista ja lihapullista tai hampurilaisista.

- Aikuisten keskuudessa on suolaiset ruoat nykyään yhä suositumpia. Monet saattavat tulla suoraan työpaikalta, lasten urheilu- tai harrastustapahtumista jne. Perinteiset kirkkojuhlat on hyvä päättää täytekakkukahviin.

- Tarjoiluastioiden riittävyys. Laske kuinka paljon astioita ja tarjoilukulhoja, -vateja, ja -ottimia tarvitset. Voisiko osan korvata kertakäyttöastioilla? Mieti kenellä on sinun astiastoosi sopivia astioita ja kysy lainaan.

- Tarvitsetko lisää kahvin- tai vedenkeittimiä sekä termospulloja ja tarjottimia. Kysy tuttavilta, joissain kaupungeissa on myös kaupungin lainauspalvelu. Onko maljakoita riittävästi? Onko kylmäsäilytystilaa riittävästi tai pitäisikö varata kylmälaukkuja tai lainata naapurin jääkaappia?

- Tee suunnitelma mitkä ruoat voi hankkia etukäteen, mielellään tarjouksia hyväksi käyttäen. Mitkä pitää hankkia vasta viime tinkaan.

- Missä järjestyksessä ruoat valmistetaan, tee tehtävistä selkeä luettelo, johon merkitset tehdyt työt sitä mukaa kun valmistelut etenevät.

Siivoaminen ja koti juhlakuntoon

- keskity itse juhlatilan sekä eteisen ja wc-tilojen puhtauteen, älä järjestele jokaista kaappia.

- Jos aiot tehdä jonkun suuremman puhdistustyön, kuten ikkunoiden pesun, tee se hyvissä ajoin pois muiden töiden alta pois. Pyydä perhe ja/tai tutut mukaan ja tee siivoamisesta hauskaa!

- Aseta näkyville kynttilät, talouspaperit, servetit, pyyhkeet...

- Silitä pöytäliinat, hanki pöytään kukat, taittele lautasliinat sekä nosta astiat esille.

- Tarvitaanko liputusta? Talonmieheltä voi kysyä voisiko juhlapäivänä järjestää liputuksen.

- Laita ajoissa juomat jäähtymään ja siivoa ja järjestele sisääntulo erityisen kutsuvaksi.

Juhlat alkakoon!

- Tee etukäteen työnjako: kuka ottaa vieraat vastaan, kuka huolehtii ruokatarjoilusta ja kahvin keittämisestä, kuka tarjoilee, kuka laittaa kukat ja lahjat esille. Lapsien viihdyttämiseen/vahtimiseen on myös hyvä varautua etukäteen. Ota esiin pelejä ja vaikka hyvä dvd-elokuva lastenhuoneeseen sadepäivän varalta.

- Nosta lippu ja nauti!

Kuva Fazer

 

 

Kommentit  

 
-1 #3 kesäGuest 09.06.2016 17:34
:sad: :eek:
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+2 #2 VS: Juhlan järjestäjän opasGuest 07.09.2013 12:57
Lainaus Guest:
aivan ihanaia ohjeita :lol: kiitos!!! :roll:

Juhlat tulossa? Näitkö jo nämä syysteeman ideat Ruokamenojen uutisissa? [sensuroitu][se nsuroitu]ruokam enot.fi/uutiset /845-kattaus-se songin-mukaan-l aita-poyta-ja-p arveke-kuntoon
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #1 oh!Guest 05.09.2013 19:57
aivan ihanaia ohjeita :lol: kiitos!!! :roll:
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->