Menu
A+ A A-

Ruoan hinta nousee nyt nopeasti

pullaa_leipatiedotus_ryRuokakorivertailun suurin hinnankorotus havaittiin kahvissa

, mutta myös muut elintarvikkeet olivat huomattavasti kalliimpia Hufvudstadsbladetin vertailussa. Asiasta kerrottiin sunnuntain HBL:ssä.

Kahvi, peruna ja viljatuotteet ovat nyt huomattavasti kalliimpia kuin edellisessä ruokakorivertailussa. Ruokakorin hinta oli 11.4 % korkeampi kuin syksyllä 2009. Kahvin hinta oli huomattavin hinnankorottaja, sen hinta oli noussut 40 prosenttia. "Juhla Mokka on koko ruokakorivertailun aikana maksanut 1.89 ja 2.89 euron välillä. Nyt paketti maksaa 4.05 euroa#, kertoo HBL.

Myös Ruokamenot.fi tarjousvertailuissa näkyy selvästi hintojen korotus. Tarjoushinnat ovat pahimmillaan saman hintaisia kuin ne viime syksynä oli niiden normaalihinta. Hintavertailuja kannattaakin nyt käyttää ja suunnitella ruoat niiden mukaan.

Valinnat harvoin aiheuttavat muutoksia ruokavalinnoissa, mutta eri ruokalajien ajoittaminen ja ruokien suunnitteleminen hyvien tarjouksien mukaan kannattaa. Eniten ruokamenojen kuukausikuluihin vaikuttaa proteiinin hinta eli liha, kala ja kana. Myös itse leipomalla säästää huomattavia summia.

Kuva: Leipätiedotus ry

Kommentit  

 
+1 #1 Hintojen nousun syitäEta Noli 07.03.2011 16:35
Eräs huomattava hintojen korotusta aiheuttava tekijä on bioetanolin lisääminen bensan joukkoon. Esimerkiksi yhdusvalloissa maissisato 2010 oli ennätyssuuri mutta silti sen hinta nousi 40%.

Biopolttoaine on kolmansien maiden kannalta katastrofi...
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->