Vappuna maistuu sima ja mikä palkitsevampaa kuin jos se on itse tehtyä. Tarvikkeita ei tarvita paljon ja ohjekin on helppo, aikaa valmistumiseen menee 5-7 päivää eli nyt on se hetki!
Tämä reseptikokeilu yllätti. Makuyhdistelmät toimivat ja vuohenjuusto on miellyttävän mieto, mutta antaa pehmeyttä piiraaseen. Parsakin maistuu paremmalta kuin keitettynä, jolloin siitä helposti tulee sitkos.
Huikeita kakkuja, uusia tekniikoita ja ideoita. Sitä kaikkea tarjosi viime viikonloppuna järjestetty Cake International -kilpailu. Näitä makeita herkkuja kävi katsastamassa Alexandra Spens.
Kuvassa: Best in Show 2016 Albert Einstein Cake by Dawn Butler.
"yhteistyössä Saleduckin kanssa" Pääsisipä tällaisen tilauksen tekemään paikan päälle, Ranskaan. Pariisiin, Nizzaan tai melkeinpä minne vain. Kadunvarren kahvilassa, lämpimässä ilmassa nautittuna tämä yhdistelmä toimii.
Silmäilin sivustoa, joka tarjoaa esimerkiksi ebookersiin alennuksia, josta matkoja voi vertailla ja varata; siitä se matkakuume taas alkoi. Välimeren läheisyys vie voiton ja siksi Nizza on tullut valittua useammankin kerran. Mieluiten joko ennen kesäkautta tai syksyllä, jolloin välttyy ihmistungoksilta ja liian pakahduttavalta kuumuudelta.
Promenade des Anglaisin rantaravintolat ja Lido Plage Rakastan meren suolaista tuoksua ja merenrannan ravintoloita. Ravintolat aurinkovuoteineen ovat oikea klassikko ja niissä huokuu kylpyläkaupungin aristokraattinen rivieratunnelma. Kokeilimme useita, mutta suurimman vaikutuksen teki kuuluisa – ja kallis – Lido, joka sijaitsee maineikkaan Palais de la Mediterranee -hotellin edustalla.
Rantaravintoloiden kävelytien varrella oleviin hinnastoihin kannattaa tutustua ennen ravintolaan siirtymistä, ja valita mieleinen sen mukaan mitä aikoo tilata. Lidossa vierailu alkoi hieman oudosti, mutta lopputulos oli huikea. Ravintola on jaettu erilaisiin osiin, joissa on omat ruokalistansa. Yksi osio on varattu ravintolamenusta tilaaville, toinen pientä suolaista ja raikastavia juomia tilaaville, jne. Me halusimme wifi-yhteyden ja jotain pientä suolaista, joka lopulta onnistui ravintolan parhaimmalla paikalla, aivan kuohuvien aaltojen äärellä. Pizza oli hyvä ja auringonlasku huikea, lasku myös. Jälkkäriksi sopi kävelykadun kojusta ostetut macaronsit.
Mansikat maistuvat vihdoin mansikoilta - ainakin useimmat erät. Maistuvan mansikan erottaa siitä, että se myös tuoksuu makealle mansikalle. Lisukkeeksi vain suklaata, esimerkiksi 3 levyä Fazerin sinistä oli tarjolla K-Supermarketissa 5 eurolla. Yhdistelmä on huumaava ihan sellaisenaan, vesihauteessa sulatettuna suklaafondyyna ehkä vielä parempi.
Pääruoaksi ja grilliruoan seuraksi voi suositella aiemmin viikolla julkaistua tacopapusalaattia. Yllättävän ruokaisa, joten paljon lisukkeita sen lisäksi ei tarvitse ja salaatti käy hyvin ihan sellaisenaankin tarjoiltavaksi. Pavut tekevät salaatista todella ruokaisan, joten tämä sopii hyvin vegepäivän harjoittelumenuksikin.
Joskus se ei vaan innosta - ruuanlaitto nimittäin. Broilerista on tullut tehtyä kaikki mahdolliset versiot, moneen kertaan. Jauheliharuuista puhumattakaan. Kokeile piristää kotikeittiötäsi väreillä, uusilla raaka-aineilla ja mauilla. Ja ennen kaikkea siten, ettei sitä tehdessä mene koko iltaa. Salaatti riittää sellaisenaan, tai tarjoile vaikka valmiina ostetun lohipalan kera.
Helpoista helpoin, herkullisimmista herkullisin, eikä aineksiakaan tarvita kovin montaa. Täydellinen sunnuntaiselle herkutteluhetkelle, mudcake eli mutakakku. Kokeilussa on ollut monia reseptejä, lopulta tämä versio voitti.
Kokeilemalla voi löytyä uskomattomia makuyhdistelmiä. Avokadoista ja pavuista syntyi herkullinen salsa, jonka lisukkeena tarjottiin paistettua broileria. Tosin salaatti teki kauppansa ihan sellaisenaankin, jopa niille jotka eivät pavuista pidä. Tonnikalapastasalaatti on meidän perheen kestosuosikki. Kivaa viikonloppua kaikille!
Katso tacopapusalsan resepti täältä ja tonnikalapastasalaatin resepti täältä.